PFCC

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel
Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...

PFCC

Postautor: KONZIO » poniedziałek, 6 sie 2012, 21:40

Pochwalę się.
Właśnie dzisiaj zapisałem się do Polskiej Federacji Campingu i Caravaningu.
Dostałem dużą naklejkę, która jest już na przyczepce i legitymację.
Co by, kto nie mówił jestem członkiem pełną gębą :lol: :lol: :lol:

A i kupiłem se mapę za 7,50zł.
ad

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: PFCC

Postautor: kotek » wtorek, 7 sie 2012, 00:10

Grono się powiększa, jaki masz numer legitymacji, bo ja należę już od 92, a znaczek i flagę też mam.
Obrazek
Obrazek
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel
Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...

Postautor: KONZIO » wtorek, 7 sie 2012, 10:40

Numer dostałem 430. Nie wiem,czy to w jakiejś kolejności przydzielają, czy jak się miejsce zwolni to po kimś, ale pewnie na obecną chwilę jest 430 klubowiczów.
Ja flagi nie mam, dostałem tylko naklejki, ale jak to mówią wszystko przede mną.
Na razie i tak popełniłem wielki krok, nosiłem się z tym zamiarem już ze 2 lata, ale jakoś po drodze mi nie było, a wczoraj tak znienacka...
ad

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » wtorek, 7 sie 2012, 19:27

KONZIO pisze:Numer dostałem 430. Nie wiem,czy to w jakiejś kolejności przydzielają, czy jak się miejsce zwolni to po kimś, ale pewnie na obecną chwilę jest 430 klubowiczów.
Ja flagi nie mam, dostałem tylko naklejki, ale jak to mówią wszystko przede mną.
Na razie i tak popełniłem wielki krok, nosiłem się z tym zamiarem już ze 2 lata, ale jakoś po drodze mi nie było, a wczoraj tak znienacka...

a ja się tak zapytam - po co ?
pamiętam że pisałeś coś że nie lubisz "spędów", więc na zloty jeździł nie będziesz :roll:
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » wtorek, 7 sie 2012, 21:58

To i ja dorzucę pytanko - co to daje ?

Bo ja należę do Stowarzyszenia FANKLUB NIEWIADÓWEK i .... tyle .

Dostane kiedyś legitymacje .... , kupię sobie smyczkę i z duma będę ciągał przyczepę kempingową marki NIEWIADÓW .

A co daje przynależność do PFCC ?

Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: KONZIO » wtorek, 7 sie 2012, 22:57

Odpowiem może hurtem na dwa pytania, po co i co to daje?
Ano Panowie wydaje mi się, że:
1) czy nam się podoba, czy też nie (choć fanklub Niewiadówek ma na pewno większe grono zacnych zapaleńców), to jednak PFCC jest jedynym znanym mi w Polsce, liczącym się przedstawicielem (i tu żeby pohamować młodzieńczą zapalczywość np. Paczka :lol: :lol: :lol: ) choć by ze względu na posiadanie statutu i innych "prawnych" uregulowań, podmiotem. Choć trochę mogącym na cokolwiek wpłynąć jeśli chodzi o np. selekcję kempingów, określanie pewnych standardów czy (choć w to, to sam mało wierzę) np. przy współpracy z rządem.
2) Nie ukrywajmy, (bo nie uwierzę, że tak nie jest) w to, że duża część z nas, szykując się do wakacji, nie zagląda na stronę PFCC, żeby zobaczyć na mapie, obejrzeć zdjęcia, itd. kempingów w danym interesującym nas regionie.
3) Będąc zarejestrowanym uczestnikiem, klubowiczem, czy jak by to nie nazwał- klubu "ogólnie" zajmującego się karawaningiem, mogę nakleić spokojnie ich naklejkę. Niestety (nie obrażajcie się tylko czasem - żebyśmy się dobrze zrozumieli), zresztą Ci co mnie znają dłużej, wiedzą że przecież i u mnie wszystko zaczęło się od poczciwej "Zapiekanki", ale dziwnie by to chyba wyglądało jak teraz, na przyczepie innej marki nakleił bym naklejkę Niewiadowa.
A reklamowaniem lub uczestnictwem w życiu innego forum (w tej tematyce), zainteresowany już nie jestem.
4) na legitymację mam w zrzeszonych kampingach zniżkę, choć ja wiem...
Żeby zwróciło mi się, te rocznie wpłacane 35zł za członkostwo, musiał bym na wakacjach przebywać pewnie przez 3 miesiące.
5) Co do zlotów- jak tak dalej pójdzie, to już niedługo, ja sam będę mógł organizować zloty. Szukam kolejnej przyczepki, dla kolejnych znajomych.
6) spełniłem w ten sposób swoje marzenie z dzieciństwa. Nigdy nie należałem do żadnych formalnie założonych klubów, czy stowarzyszeń, a kiedyś chciałem spróbować. Po co i dla czego?! Nie pytajcie. Nie wiem! Jedni marzą o skoku na bungi, inni o wejściu na szczyt góry. Ja miałem chęć zostać klubowiczem, takim z legitymacją i znaczkiem.
ad

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » wtorek, 7 sie 2012, 23:00

Pobieżnie mówiąc, zniżki na kempingach zrzeszonych w federacji, zarówno w kraju jak i za granicą, udział w zlotach organizowanych przez PFCC w atrakcyjnych cenach i tym podobne, jak wycieczki czy zwiedzania z wejściami w cenie zlotu.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » środa, 8 sie 2012, 19:47

KONZIO pisze:Odpowiem może hurtem na dwa pytania, po co i co to daje?

w sumie to tylko pkt 3 i 6 do mnie przemawia :mrgreen:

też lubię coś nalepić :wink:
Obrazek
forum vitary, motoryzacyjne, k.pl, CT, Krakufek i nick ... co by wiedzieli kto jedzie 8)

co do strony WWW, to bardziej z PZMtu korzystam

reszty nie ruszam bo to temat rzeka, nie raz wałkowany na różnych forach
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

Awatar użytkownika
TomekN126N
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: TomekN126N » środa, 8 sie 2012, 21:41

W sumie racja - z trzecim i szóstym punktem się zgadzam. Choć.... mała naklejka z cepką z niewiadowa, lub logiem (a propos korzeni).... Nic nie narzucam :) . Jednak najbardziej do mnie przemawia pkt 6. Każdy chyba z nas ma jakieś ukryte marzenie, coś z czym czuje się dobrze. I moim zdaniem, nieważne, czy to jest duże, czy małe, lśniące, czy obdrapane, czy ktoś się z tego smieje, czy podziwia etc. Najważniejsze, ze to COŚ daje frajdę i zadowolenie właścicielowi. Może to być legitymacja i znaczek. Ja tak mam z motocyklami. Niektórych interesują ścigacze, crossy itp. A ja wolę zabytki i uważam, że nie muszą być lśniące i super odmalowane, ale właśnie oryginalne, lekko nadgryzione zębem czasu, lecz czyste i zadbane. a największą dla mnie nagrodą jest, kiedy na zlocie stoję obok lśniących chopperów, a wzbudzam zainteresowanie, albo zatrzymuje sie koleś scigaczem i pyta, czy nie chcę sprzedać swojego zabytka (już widzę tę hondę za 50 lat hehe). Dobra, bo sie rozpisałem, ale Ci z Was,co tak mieli - obojętnie w jakiej dziedzinie -, to rozumieją o co mi chodzi. Konzio, pozdro :wink:
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665

N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)

Awatar użytkownika
Depeche
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Depeche » czwartek, 9 sie 2012, 18:28

Też jestem członkiem PFCC :lol:

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » piątek, 10 sie 2012, 08:29

no właśnie ta ekonomia ......

35 zeta rocznie i co w zamian ?

jaki masz upust na polach ?

czy upust dotyczy również Twojej rodziny ?

tak pytam czy to jest ekonomicznie uzasadnione .

Awatar użytkownika
b.b tulipan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: b.b tulipan » piątek, 10 sie 2012, 10:13

Paczek pisze:no właśnie ta ekonomia ......

35 zeta rocznie i co w zamian ?

jaki masz upust na polach ?

czy upust dotyczy również Twojej rodziny ?

tak pytam czy to jest ekonomicznie uzasadnione .

Michał ekonomia jest taka..................
Wracając z Bieszczad chciałem się zatrzymać na kampingu w Tarnowie.
Na bramie zażyczono sobie 75,00 za zestaw VW T4 + N126 + 2+2
Nie wyraziłem zgody. Zauważono moją naklejkę PFCC i proponowano zniżkę na 65,00
Nie wyraziłem zgody. Pojechałem dalej i za Tarnowem zatrzymałem się na stacji paliw za jedyne dziękuję.
Poproszono mnie aby nie plątać się między TIR,ami lub na odwrót. :lol: :lol:
Reasumując, naklejka została bo liczyłem na więcej atrakcji ze strony PFCC. Składki przestałem płacić choć mam zniżkę na dwoje emerytów.
Jeśli zajmę domek za 120,00 to mam kibelek, prysznic, energię, pościel, spanie, siedzenie itp. w tych opłatach.
Natomiast za 75,00 muszę jeszcze ciągać swój majdan.
To jest tylko i wyłącznie moje zdanie na temat przynależności do PFCC. Są inne kampingi lub pola namiotowe o niskich opłatach i tam się możemy zatrzymać, wymyć odpocząć i jechać dalej.

ps. nie jestem skąpcem, lecz po co wydawać pieniążki na niepotrzebny standard który i tak nie odbiega od innych? :roll: :roll:
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4

chris_666

Postautor: chris_666 » piątek, 10 sie 2012, 18:29

KONZIO pisze:Co by, kto nie mówił jestem członkiem pełną gębą :lol: :lol: :lol:

co by nie mówić szanuję twoją decyzję :lol:

chris_666

Postautor: chris_666 » piątek, 10 sie 2012, 18:30

b.b tulipan pisze: Pojechałem dalej i za Tarnowem zatrzymałem się na stacji paliw za jedyne dziękuję.
Poproszono mnie aby nie plątać się między TIR,ami lub na odwrót. :lol: :lol:

wiesz, że to śliski temat na forum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
b.b tulipan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: b.b tulipan » piątek, 10 sie 2012, 20:44

wiesz, że to śliski temat na forum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Teraz już wiem. :oops: :lol: :lol:
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4

Wróć do „Na każdy temat”