Drutem czy sznurkiem od snopowiązałki??grzesiek0 pisze:podwieszone do ramysMAJSTER pisze:jaki sposób mocowania koła
n132 - remont czas zacząć
-
niebieski-n2
Re: n132 - remont czas zacząć
-
sMAJSTER
Re: RE: Re: n132 - remont czas zacząć
Widzisz to nawet nie lubelak . Masz dzisiaj pecha[emoji14] do zapytańniebieski-n2 pisze:Drutem czy sznurkiem od snopowiązałki??grzesiek0 pisze:podwieszone do ramysMAJSTER pisze:jaki sposób mocowania koła
A jakie opony największe mogą wejść.
tapatapa wysyłata
...nie zartuj, Grzeskowi do druciarzy daleko. Zreszta gdyby to byl sznurek od snopowiazalki, to juz sam bym to skomentowalniebieski-n2 pisze:Drutem czy sznurkiem od snopowiązałki??

SQ8KMY via Icom D-Star
-
grzesiek0
Widzisz niebieski-n2, dzisiaj wzniosłem się ponad wszystkich i wszystko.Robcio pisze:...nie zartuj, Grzeskowi do druciarzy daleko. Zreszta gdyby to byl sznurek od snopowiazalki, to juz sam bym to skomentowalniebieski-n2 pisze:Drutem czy sznurkiem od snopowiązałki??
Wielki krok w przód zrobiłem.
Zastosowałem o niebo lepszy sznurek od prasy

Robert nie dam Ci tej satysfakcji do komentowania moich patentów.
Bardzo mnie to cieszy i mam nadzieje, ze tak zostaniegrzesiek0 pisze:Robert nie dam Ci tej satysfakcji do komentowania moich patentów.

SQ8KMY via Icom D-Star
-
niebieski-n2
To był żart oczywiście nie skierowany personalnie, tylko słowo "podwieszony" mnie zainspirowało 
-
grzesiek0
Ja się na pewno nie poczułem urażony. [emoji6]niebieski-n2 pisze:To był żart oczywiście nie skierowany personalnie, tylko słowo "podwieszony" mnie zainspirowało
Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
- stachu_gda
- Fanklubowicz

To teraz prosimy o odpowiedź z pełną powagą co do sposobu mocowania (podwieszenia) 
Sznurek był podwójniestachu_gda pisze:To teraz prosimy o odpowiedź z pełną powagą co do sposobu mocowania (podwieszenia)
-
grzesiek0
W sumie Benior ma trochę racji.Benior pisze:Sznurek był podwójniestachu_gda pisze:To teraz prosimy o odpowiedź z pełną powagą co do sposobu mocowania (podwieszenia)
Zrobię kilka kilometrów i jak mocowanie sznurkowe się sprawdzi to oczywiście opiszę co i jak.
Jak zgubię koło to też się pochwalę.
Leżałem dzisiaj pod przyczepą i kombinowałem gdzie upchnąć zapas i w sumie Twoje rozwiązanie wydaje mi się dobre - ciężar zapasu w pobliżu osi przyczepy, zapas w tym miejscu jest osłonięty przez oś i praktycznie znajduje się pomiędzy kołami więc nie pogarsza kąta zejścia.grzesiek0 pisze:Jako że koło zapasowe do tej pory jeżdżące na dyszlu ustąpiło miejsca na rzecz kufra, musiało znaleźć inne miejsce pod przyczepą.
I znalazło, pół metra za osią przyczepy podwieszone do ramy.![]()
Zastosowałeś jakieś zmyślne mocowanie, czy po prostu dwie śruby?
Zapas nie kolebie się na boki?
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi. Dobrze przy tym aby piach nie był ot taki sobie..."
n132d
n132d
-
grzesiek0
Wg mnie miejsce za osią jest optymalne. Nie ma opcji zeby zaczepić, no chyba że przy cofaniu.
Koło podwiesiłem do ramy za pomocą pasa transportowego. Klamra do naciagania jest przy ramie, wiec nie musze się czołgać pod przyczepą żeby je podwisić. Samo wjeżdza na swoje miejsce.
Zrobiłem z tak zamocowanym kołem ponad 1200 km i trzyma sie solidnie. Nie obwiesiło się, nie telepie się na boki czy coś w tym stylu.
Czas pokaże jak będzie dalej się zachowywało.
Koło podwiesiłem do ramy za pomocą pasa transportowego. Klamra do naciagania jest przy ramie, wiec nie musze się czołgać pod przyczepą żeby je podwisić. Samo wjeżdza na swoje miejsce.
Zrobiłem z tak zamocowanym kołem ponad 1200 km i trzyma sie solidnie. Nie obwiesiło się, nie telepie się na boki czy coś w tym stylu.
ja mam tak kolo podwieszone w multipli.(w orginalnym miejscu mam butle lpg a w bagarzniku mało miejsca. ) na pasie wytrzymało już 15 tys.km.grzesiek0 pisze:Wg mnie miejsce za osią jest optymalne. Nie ma opcji zeby zaczepić, no chyba że przy cofaniu.
-
grzesiek0
Bardziej boję się o oryginalną ramę niż ten pas.komar pisze: ja mam tak kolo podwieszone w multipli.(w orginalnym miejscu mam butle lpg a w bagarzniku mało miejsca. ) na pasie wytrzymało już 15 tys.km.
tyle żartów o multipli, opowiadaj jak to jest mieć to cudo .... tak szczerze bo sam ciekaw jestemkomar pisze:ja mam tak kolo podwieszone w multipli.(w orginalnym miejscu mam butle lpg a w bagarzniku mało miejsca. ) na pasie wytrzymało już 15 tys.km.grzesiek0 pisze:Wg mnie miejsce za osią jest optymalne. Nie ma opcji zeby zaczepić, no chyba że przy cofaniu.
nie piszę aby Ci dowalić aby jasne było tylko jak ten wóz się sprawuje itd. żarty o furze to znam i to sporo
czy wygodnie jest z przodu 3 osobom?