Trzyma się to stabilnie? Zazdroszczę kuferka, ja będę musiał małe butle wozić :/grzesiek0 pisze:
Kufer oczywiście odświeżony, przykręcony do ramy na cybanty.
Musiałem wszystko podnieść o 3 cm na profilach aluminiowych, bo klapa zaczepiała o najazd.
n132 - remont czas zacząć
- stachu_gda
- Fanklubowicz

Re: n132 - remont czas zacząć
-
grzesiek0
Bardzo stabilnie.stachu_gda pisze:Trzyma się to stabilnie? Zazdroszczę kuferka, ja będę musiał małe butle wozić :/grzesiek0 pisze:
Kufer oczywiście odświeżony, przykręcony do ramy na cybanty.
Musiałem wszystko podnieść o 3 cm na profilach aluminiowych, bo klapa zaczepiała o najazd.
Wrzuć ogłoszenie że szukasz kufra.
Każdy będzie miał na uwadze i w razie czego da cynk bezpośrednio do Ciebie.
Sprawdzona metoda
-
grzesiek0
Ostatnio dużo się pisze o "druciarskich" patentach i robieniu czegoś z niczego.
Najbardziej natchną mnie do tego nasz zacny przyjaciel Adik, który nie przebiera w słowach, nazywa rzeczy po imieniu (nie wspominając o kolegach
) i ma niesamowity dar wskrzeszania rzeczy niepotrzebnych nikomu, po postu zbędnych. Co prawda niektóre pomysły fajne, ale sposób komunikacji z innymi ludzmi ...?
Nie ważne. Do rzeczy.
Więc postanowiłem, że zrobię sobie zbiornik na szarą wodę.
Materiały oczywiście z "odzysku" lub pozostawione przez kogoś w " firmowym magazynku" - a co tam, ważne że za free.
Wykorzystane materiały: rura fi 110, dekiel, mufa, redukcja fi 110/50, kolano 90st, cybanty fi 6 i uchwyty do rur kanalizacyjnych, a raczej ich część.
Rurę przyciąłem na odpowiednią długość, zadeklowałem po obu stronach i przykręciłem do ramy za pomocą własnoręcznie wykonanych cybantów.
Tym sposobem mam zbiornik 17 litrów za darmo, nie licząc mojej godzinnej pracy.

Najbardziej natchną mnie do tego nasz zacny przyjaciel Adik, który nie przebiera w słowach, nazywa rzeczy po imieniu (nie wspominając o kolegach
Nie ważne. Do rzeczy.
Więc postanowiłem, że zrobię sobie zbiornik na szarą wodę.
Materiały oczywiście z "odzysku" lub pozostawione przez kogoś w " firmowym magazynku" - a co tam, ważne że za free.
Wykorzystane materiały: rura fi 110, dekiel, mufa, redukcja fi 110/50, kolano 90st, cybanty fi 6 i uchwyty do rur kanalizacyjnych, a raczej ich część.
Rurę przyciąłem na odpowiednią długość, zadeklowałem po obu stronach i przykręciłem do ramy za pomocą własnoręcznie wykonanych cybantów.
Tym sposobem mam zbiornik 17 litrów za darmo, nie licząc mojej godzinnej pracy.

-
sMAJSTER
Ale jesteś pewny ze to na pewno tyle litrów.Tym sposobem mam zbiornik 17 litrów
-
grzesiek0
Ale o co Ci chodzi?sMAJSTER pisze:Ale jesteś pewny ze to na pewno tyle litrów.Tym sposobem mam zbiornik 17 litrów
-
sMAJSTER
Re: RE: Re: n132 - remont czas zacząć
Ania mówiła że...........grzesiek0 pisze:Ale o co Ci chodzi?sMAJSTER pisze:Ale jesteś pewny ze to na pewno tyle litrów.Tym sposobem mam zbiornik 17 litrów
tapatapa wysyłata
Re: RE: Re: n132 - remont czas zacząć
sMAJSTER pisze:Ale jesteś pewny ze to na pewno tyle litrów.Tym sposobem mam zbiornik 17 litrów
Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
To ile tam słoików z ogórkami wchodzi?

-
grzesiek0
No nie ma to jak łacha z kogoś drzeć
I to jeszcze koledzy ze "ściany".
Tak trzymać

I to jeszcze koledzy ze "ściany".
Tak trzymać
-
sMAJSTER
I tak nikt nie wie o chodzi . A jak by chciał to możemy powiedzieć czy nie?
tapatapa wysyłata
tapatapa wysyłata
Mi się podoba to rozwiązanie i może też tak zrobię? W jednej rurze ogórki a drugiej coś do nich
Trzeba to przemyśleć bo system opróżniania baaardzo fajny zrobiłeś.
syfon zrobiłeś w środku? bo jeśli nie to będzie waniajet
Trzeba to przemyśleć bo system opróżniania baaardzo fajny zrobiłeś.
syfon zrobiłeś w środku? bo jeśli nie to będzie waniajet
-
grzesiek0
Pomimo uszczypliwości moich współplemieńców lubelaków nie poddaje się, więc prac bylejakich ciąg dalszy.
Materiały wykorzystane oczywiście "z magazynu"
Jako że koło zapasowe do tej pory jeżdżące na dyszlu ustąpiło miejsca na rzecz kufra, musiało znaleźć inne miejsce pod przyczepą.
I znalazło, pół metra za osią przyczepy podwieszone do ramy.

Materiały wykorzystane oczywiście "z magazynu"
Jako że koło zapasowe do tej pory jeżdżące na dyszlu ustąpiło miejsca na rzecz kufra, musiało znaleźć inne miejsce pod przyczepą.
I znalazło, pół metra za osią przyczepy podwieszone do ramy.

-
sMAJSTER
jaki sposób mocowania koła
Jaki rozmiar masz kół?
tapatapa wysyłata
Jaki rozmiar masz kół?
tapatapa wysyłata
-
grzesiek0
podwieszone do ramysMAJSTER pisze:jaki sposób mocowania koła