Remont mojeje Enki
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Remont mojeje Enki
Kolego Adik może jednak postarasz się pisać nieco delikatnej i grzeczniej. Twoja ocena pracy innych też nie zawsze jest pochwałą. Opisując coś na forum musisz liczyć się zarówno z pozytywnymi jak i negatywnymi komentarzami.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread

Ok ! Ocena a niektórych osobników zgryzliwe prowokacyjne wypowiedzi , ataki to 2-a różne tematy . Mam małą prośbę ; czy ,,chieny '' mogą tu nie wchodzić ? Skoro moje druciarstwo im przeszkadza w reprezentowaniu na szerokim świecie? A przynaj mnie aby się powstrzymały od hamskich komentarzy! Niestety ich ataki powodują bardzo szeroki odzew i brak reakcji moda
Dobra koniec !
Panel zamontowany pięknie bangla w dzień pochmurny ciemna burzowa chmura dawał 2A
W dzień słoneczny podłączone lodówka ok 4A i tv ok 25W ;nadmuch [wętylacja albo ogrzewamnie]\
Dał prawie 7A [ panel leży]
Więc jak na koniec maja i kąt leżącego panelu to wynik super w miesiącach czerwiec -wrzesień wynik będzie lepszy bo kąt będzie korzystniejszy>
Sprawdzałem jaki ma wpływ kąt panelu do wydajności więc wychodzi że bardzo duży panel potrafi dać o 1-2-3A więcej w zależności od kąta panelu
Mam mały problem potrzebuje napięcia 5V do zasilania DVBT próbowałem przez taki zasilacz usb ale nie działa
Nie wiem jak to tanio - druciarsko załatwie
Tak że scenariusz kolegi że panele używki to strata kasy się nie sprawdziły panel piknie bangla .
Akumulator 90Ah naładowany 100% więc sukces
Ten panel co koledze padł to wygląda na to że nastąpiło zwarcie i się przepalił a czyja to wina to nie wiadomo

Dobra koniec !
Panel zamontowany pięknie bangla w dzień pochmurny ciemna burzowa chmura dawał 2A
W dzień słoneczny podłączone lodówka ok 4A i tv ok 25W ;nadmuch [wętylacja albo ogrzewamnie]\
Dał prawie 7A [ panel leży]
Więc jak na koniec maja i kąt leżącego panelu to wynik super w miesiącach czerwiec -wrzesień wynik będzie lepszy bo kąt będzie korzystniejszy>
Sprawdzałem jaki ma wpływ kąt panelu do wydajności więc wychodzi że bardzo duży panel potrafi dać o 1-2-3A więcej w zależności od kąta panelu
Mam mały problem potrzebuje napięcia 5V do zasilania DVBT próbowałem przez taki zasilacz usb ale nie działa
Nie wiem jak to tanio - druciarsko załatwie
Tak że scenariusz kolegi że panele używki to strata kasy się nie sprawdziły panel piknie bangla .
Akumulator 90Ah naładowany 100% więc sukces
Ten panel co koledze padł to wygląda na to że nastąpiło zwarcie i się przepalił a czyja to wina to nie wiadomo
Spróbuj takiej http://allegro.pl/a10-ladowarka-samocho ... 67178.html
Ładowarka do zasilania tunera DVB-T potrzebuje 2A u mnie działa.
Komentarzami się nie przejmuj i rób dalej swoje - popieram działanie a nie gotowce !!!
Ładowarka do zasilania tunera DVB-T potrzebuje 2A u mnie działa.
Komentarzami się nie przejmuj i rób dalej swoje - popieram działanie a nie gotowce !!!
Dzięki kolego
. Właśnie mam coś podobnego na usb ale nie wyrabia i piszczy w tv ale pewnie jest za mało wydajny! Albo uwalony Jutro zobacze mam taki sklepik na oku w okolicy z takimi właśnie pirdołkami .Zależy mi na tych 5V bo mam w magazynie z 8 sztuk [ze 2 nowe w pudełkach ]tych dekoderów dvbt i leżą wiec trzeba je wykorzystać Ten dynks dużo bierze 2A
jak tv bierze coś koło 25W ok ? 3A ? lodówka 4A
W każdym razie zestaw kosztował mnie 450zł ;panel , sterownik ,akumulator 90ah no + wysyłka 50zł piknie działa i polecam używki jak by co.
Za kilka dni jadę do sanatorium i mam taki pomysła aby do starego lapka podpiąć dekoder i smartwona na usb aby oglądać na yutube filmiki.Nie wiem jak ale słyszałem że idzie to tak poskładać aby chodziło ;Smartfon jako modem ?
Powiedzcie ile taki yutube albo jekaś TV internetowa żre mega ? Mam standartowe 10mgb +dodatkowe 10mgb za 10zł +następne 10mgb za 10 zł. Standartowo z orange A i orange ma swoją tv w sieci? Bo mi kiedyś dzwonili z ofertą i mi tak coś nawijali że jest,
Pytanie na jak długo mi to wystarczy? Powiedzmy ze 2h dziennie?Bo straszne zadupie tam gdzie jade

W każdym razie zestaw kosztował mnie 450zł ;panel , sterownik ,akumulator 90ah no + wysyłka 50zł piknie działa i polecam używki jak by co.
Za kilka dni jadę do sanatorium i mam taki pomysła aby do starego lapka podpiąć dekoder i smartwona na usb aby oglądać na yutube filmiki.Nie wiem jak ale słyszałem że idzie to tak poskładać aby chodziło ;Smartfon jako modem ?
Powiedzcie ile taki yutube albo jekaś TV internetowa żre mega ? Mam standartowe 10mgb +dodatkowe 10mgb za 10zł +następne 10mgb za 10 zł. Standartowo z orange A i orange ma swoją tv w sieci? Bo mi kiedyś dzwonili z ofertą i mi tak coś nawijali że jest,
Pytanie na jak długo mi to wystarczy? Powiedzmy ze 2h dziennie?Bo straszne zadupie tam gdzie jade

- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Widzę, że niestety nic do ciebie nie dociera 
Nazywanie innych użytkowników hienami nie mieści się w pojęciu dobrego wychowania.
Mam nadzieję, że miesiąc przerwy od forum Cię czegoś nauczy.

Nazywanie innych użytkowników hienami nie mieści się w pojęciu dobrego wychowania.
Mam nadzieję, że miesiąc przerwy od forum Cię czegoś nauczy.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread

Przydałoby sie jeszcze pisać poprawną polszczyzną bo oczy bolą od czytania Adik - są do tego zdaje się nawet jakieś programy. Szanujmy się nawzajem.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
-
programy szkoły podstawowejtantalos pisze:są do tego zdaje się nawet jakieś programy.

- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Witamy ponownie.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21