pęknięta oś
-
pęknięta oś
mam problem z osią popękane sa mocowania do ramy przy osadzeniu wahacza tam gdzie sa gumy macie jakiś pomysł zeby jakoś to naprawić i przy okazji nie stopić gum bo wolał bym nie zgubić koła 

Re: pęknięta oś
Bartosz93 pisze:mam problem z osią popękane sa mocowania do ramy przy osadzeniu wahacza tam gdzie sa gumy macie jakiś pomysł zeby jakoś to naprawić i przy okazji nie stopić gum bo wolał bym nie zgubić koła
zdemontować półośki i albo wymienić rurę główną , albo pospawać - ja bym zmienił na nową i przy okazji nowe gumy
przy spawaniu na 100% przegrzejesz gumki

poza tym jak masz niehamowaną ośkę to nowa kosztuje grosze i warto wstawić nową i mieć spokój

-
tylko nowa bedzie na nowy rozstaw śrub
bede prubował spawać i szybko polewać wodą moze sie uda tymbardziej ze nie jestem przy kasie i nie stać mnie na chwile obecną na nową oś

Bartosz93 pisze: bede prubował spawać i szybko polewać wodą
Nie wydaje mi sie aby przyspieszone schładzanie cokolwiek polepszyło wręcz przeciwnie pogorszy jakość spawów,
ale jestem tylko spawaczem amatorem więc mogę się mylić

Namiot->Hobby 495 1990r->N126a 1976r->N126e 1987r + Caravelair Brasilia 400 1998r
-
tragedi z tym pęknięciem niema wiec bede spawał punktowo żeby metal nie nagrzewał sie z byt mocno prubować musze bo kasy na nową oś nie mam 

Bartosz93 pisze: bede prubował spawać i szybko polewać wodą moze sie uda
masz znikome szanse na powodzenie operacji , pytałem znajomego spawacza/blacharza

ale próbuj i módl się , żebyś nie zgubił kółka na drodze

-
oś pospawana 2 sekundowe spawanie i chłodzenie powietrzem gumy troszeczke było czuć ale nie znacznie rama stoi jak stala nic nie opadła myśle ze bedzie dobrze