Witam.
Jest tu jakiś użytkownik lodówki Polar TA61ka? Problem mam taki, że działa normalnie na 230V i 12V, gorzej z gazem bo brakuje przyłącza gazowego. Próbowałem podłączyć przyłączę z gwintem 1/4 i jest lekko za mały a gwint 3/8 ma dużo luzu. Gwint nie jest zerwany. Pytanie tylko co tam powinno być? Myślałem, że skoro to polski wynalazek będzie jakoś łatwiej a tutaj zaskoczenie . Proszę o pomoc, jak ktoś coś wie na temat tej lodówki, albo po prostu jest jej użytkownikiem.
Polar Predom ta61ka Lodówka
Re: Polar Predom ta61ka Lodówka
Zapodaj zdjęcie, mam jakieś części do zaworów.
fortis pisze:Zapodaj zdjęcie, mam jakieś części do zaworów.
W załączniku wrzuciłem dwa zdjęcia
Nie chcę się wymądrzać ani się nabijać, ale patrząc na stan tego na zdjęciach to bym się nawet cieszył że nie da się gazu podłączyć wygląda jak by stała pod chmurką i chyba najlepszym rozwiązaniem było by dla bezpieczeństwa podjechać z tym do jakiegoś gazownika.
Driverd2 pisze:Nie chcę się wymądrzać ani się nabijać, ale patrząc na stan tego na zdjęciach to bym się nawet cieszył że nie da się gazu podłączyć wygląda jak by stała pod chmurą i chyba najlepszym rozwiązaniem było by dla bezpieczeństwa podjechać z tym do jakiegoś gazownika.
Możliwe, że przez 2 lata od tego posta albo kolega naprawił albo zezłomował.