"Przyczepy Niewiadów to nie stan posiadania, to stan umysłu. Bo jak inaczej wytłumaczyć, że jak człowiek wjeżdża na pole kempingowe i widzi zachodnie przyczepy za kupę kasy, luksusowe i nie czuje, że czas na zmiany". Marek
Samoogon pisze:Podpory raczej konieczne jeśli chce gdzieś zamontować mechanizm podnoszenia.
Moim zdaniem wcale nie wpływają na funkcjonalność bagażnika.
Przemku Marcinie, będzie mechanizm podnoszenia na pewno śladem i "małpowaniem" jak u Ciebie Przemku. Chce podzielić jak to było w oryginale - lecz środek na szerokość stolika i krzeseł (które zawsze podczas jazdy wyjeżdżały pod lodówkę). Teraz będzie to wszystko zamknięte
Decyzja podjęta, środek na grafit a meble na biało.
Niewiadko-noce
2024 - 3500km i 15 nocy "nową" N126NT
2025 - 480km i 4 noce "nową" N126NT
robert pisze:Zamiast Bojlera - w przyszłości? - może zaprojektuj miejsce pod przepływowy piecyk gazowy.
Taki turystyczny "junkers" jak to mawiają na Śląsku.
Alternatywa dość korzystna przy cenach bojlerów Cascade i Truma. Ceny oszalały, dobrze że "Majfrendy" jeszcze ceny mają jakie mają...
Dużo by gadać, ale np MPPT Tracera też przez Aliexpres z wysyłką z Polski w 3 dni i w niezłej cenie...
Dziś też zamówiony najazd - z ekonomicznego punktu widzenia lepiej jest założyć nowy niż od podstaw regenerować stary.
Ceny urządzeń najazdowych też jakaś masakra, rozpiętość nawet 300zł. Udało mi się zakupić w całkiem rozsądnej cenie 655zł wraz z przesyłką po wpłacie na konto.
W linku zdjęcie, lecz zaczep jest AK161 a nie AK160 - kiedyś było montowane 160 teraz są 161. https://sprzedajemy.pl/urzadzenie-najaz ... nr63731531
Niewiadko-noce
Jak będziesz wycinał otwór w blacie na kuchenkę to broń boże nie rób tego na podstawie dołączonego szablonu. Tzn możesz ale od całości jeszcze weź centymetr mniej.
naal pisze:Jak będziesz wycinał otwór w blacie na kuchenkę to broń boże nie rób tego na podstawie dołączonego szablonu. Tzn możesz ale od całości jeszcze weź centymetr mniej.
Cenna wskazówka bo bym poszedł pewnie "o blat" w plecy
Niewiadko-noce
Panowie i Panie. Potrzebuję pomocy w przedmiocie długości listwy kedrowej - różnica długości polega na starej ściętej budowie skorupy i nowej do świateł.
Bardzo bym prosił jakby ktoś mógł zmierzyć długość w starym typie.
Druga prośba związana jest także w starym typie n126n - wielkość okna dachowego? 40x40 czy 50x50? Mam rozbieżne informacje a nie chciałbym kupić za małego okna dachowego...
Dzięki wielkie.
Niewiadko-noce
Więc....
Niestety nie doczekałem się pomocy kolegów z forum nt powyższe czy też długości kedry czy okna dachowego. Możecie pomyśleć że po prostu "nie chce mi się iść zmierzyć do przyczepy" jednakże prawda jest całkiem inna - jestem 1022km od domu i szczerze wszystko zamawiam internetowo do domu.
Nie mam informacji co do kedry i nie udało mi się ustalić długości, lecz co do okna wiem już że ma wymiar 50x50.
Pytanie kolejne - macie pomysł, firmę, okno które polecacie, macie założone u siebie i któro spełnia swoją rolę lepiej niż oryginał?
Oryginał mnie nie przekonuje, ale chętnie poznam Wasze opinie.
Ponawiam pytanie odnośnie litwy kedrowej, może przy piwku na majówce ktoś z łaski swojej przeleci ale tak dokładniej długość abym mógł zamówić odpowiednie ilości "metrów" aby potem nie łączyć....
Dzięki wielkie
Niewiadko-noce