Spokojnie, upały będą jeszcze przez najbliższy tydzień minimum. Masz czasoko pisze:Zanim będę zakładał te kliny, to się upały skończąWrzucę do michy z gorącą wodą i będzie. A jak nie, to suszara w dłoń. Najpierw szpachlowanie budy.
Remont naszymi Oczami
- Zielony
- Fanklubowicz

- Kontakt:
Re: Remont naszymi Oczami
...jak ja nie cierpię szpachlować...
Eee tam. Nie przesadzaj. Są gorsze rzeczy do roboty.
Dzięki temu, ze aura po południu okazała się litościwa, mogłem w końcu wziąć się za robotę. Przy listwie odkryłem dzisiaj takie kwiatki: Jakoś wcześniej nie rzuciło mi się to w oczy. No nic, rozszlifowane, przeszlifowane, odtłuszczone i zaszpachlowane. Ogólnie poszpachlowane wszystkie otwory po starym oświetleniu. Możliwe, że jutro ciąg dalszy. Pozaznaczałem sobie wszystkie miejsca do szpachlowania. W sumie nie ma tego dużo.
Dzięki temu, ze aura po południu okazała się litościwa, mogłem w końcu wziąć się za robotę. Przy listwie odkryłem dzisiaj takie kwiatki: Jakoś wcześniej nie rzuciło mi się to w oczy. No nic, rozszlifowane, przeszlifowane, odtłuszczone i zaszpachlowane. Ogólnie poszpachlowane wszystkie otwory po starym oświetleniu. Możliwe, że jutro ciąg dalszy. Pozaznaczałem sobie wszystkie miejsca do szpachlowania. W sumie nie ma tego dużo.
OCZY
Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
-
Samoogon
Kurła na sam widok dostaję dreszczy 
Szczerze znienawidziłem szpachlowanie, może za dużo tego miałem...
Szczerze znienawidziłem szpachlowanie, może za dużo tego miałem...
Mnie tez trzepie na samą myśl o szpachli.
Oko pamiętaj żeby przed malowaniem pousuwać zaznaczenia, zwłaszcza jeśli zaznaczałeś markerem.
Oko pamiętaj żeby przed malowaniem pousuwać zaznaczenia, zwłaszcza jeśli zaznaczałeś markerem.
Spokojnie, cała będzie przed malowaniem matowiona, więc marker zniknie.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
-
sookinsyn
Ty się chłopie sprężaj... Zostało 38 dni... A Ty zamiast przy budzie to tylko fejsbuki i efkaeny jakieś... 
Spoko luzik, wszystko pod kontrolą.sookinsyn pisze:Ty się chłopie sprężaj... Zostało 38 dni... A Ty zamiast przy budzie to tylko fejsbuki i efkaeny jakieś...
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
Zielono mi...
90% zaszpachlowane. Jeszcze trochę na dachu i na daszku. Potem szlif i wykończeniówka. Chciałem jeszcze kilka miejsc zalaminować od środka, ale w marketach wszystkie tanie pędzle "wyszli". W poniedziałek muszę do zwykłego sklepu podjechać.
90% zaszpachlowane. Jeszcze trochę na dachu i na daszku. Potem szlif i wykończeniówka. Chciałem jeszcze kilka miejsc zalaminować od środka, ale w marketach wszystkie tanie pędzle "wyszli". W poniedziałek muszę do zwykłego sklepu podjechać.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
Ale jak to
kończysz szpachlowanie i nie zdejmujesz listew dachowych i okiennych
Tam też może być sporo ubytków
Tam też może być sporo ubytków
N126n
Remont eNki
Remont eNki
Nie zdejmuję. Z dwóch powodów. Po pierwsze, nie mam kompletnie warunków do tego, żeby zdjąć i przechować te listwy bez uszkodzenia, w kształcie w jakim są.
Po drugie, od wewnątrz obie listwy są dokładnie zalaminowane. Buda jest szczelna, nawet po dużej ulewie, więc zakładam, że nie ma potrzeby ściągać listew. Tak, wiem, niektórzy są mnie w stanie za to zlinczować, ale trudno, jakoś to przeżyję.
Po drugie, od wewnątrz obie listwy są dokładnie zalaminowane. Buda jest szczelna, nawet po dużej ulewie, więc zakładam, że nie ma potrzeby ściągać listew. Tak, wiem, niektórzy są mnie w stanie za to zlinczować, ale trudno, jakoś to przeżyję.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- Fiacior75
- Fanklubowicz

O co chodzi to jakaś deadline???sookinsyn pisze:Ty się chłopie sprężaj... Zostało 38 dni.....
Fiacior, Suchedniów 
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
Oko, jak chcesz to przyjadę i zabiorę listwy na przechowanie. Dużo więcej Ci to nie zajmie a efekt nieporównywalnie lepszy!
Szteker, dzięki, ale nie będę ich zdejmował.oko pisze:Szteker, dzięki, ale nie będę ich zdejmował.Tak jak pisałem wcześniej, nie widzę potrzeby. Buda przeszłości dwie, naprawdę duże ulewy i spod listew nie poszła nawet kropla. Są dobrze zaplanowane, a od góry będą jeszcze uszczelnione.
Przetłumaczyłem. Panowie, czytajcie swoje posty przed wysłaniem, lub wyłączcie podpowiadanie w funkcjach klawiatury - CBB
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93