Rolety okienne
- jarek /////+Nka
Rolety okienne
Przymierzam się do założenia rolet na oknach, ale nie bardzo wiem jakie wybrać. Nie mogą to być takie zwykłe domowe, bo okna są pochyłe i odstawałyby. Można dokupić takie przyklejane po bokach, plastykowe prowadnice, ale to też jest średnio estetyczne. Oryginalne do przyczep, z izolacja termiczną i moskitierami tez nie wchodza w grę bo podwoił bym watość domku. Jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest zakup takich w półkasecie i z oryginalnie dopasowanymi prowadnicami - pytałem na allegro to koszt wyniósł by ok 130zł szt/przód lub tył przyczepy. Może ktoś rozwiązał ten problem inaczej albo w któryś z w.w. sposobów? Jak się sprawują rolety? czy na bocznych oknach też warto? I co z firankami i zasłonami?
Re: Rolety okienne
w tylnym i przednim oknie dałem rolety z prowadnicami w systemie żyłkowym (mam n126e ,patrz remonty) dokładniejsze foty mogę wysłać po niedzieli jak nie zapomnę bo jadę na Warmię odwiedzić skorupkę(przy okazji teścia) , w bocznych oknach u mnie nie dało się zamontować rolet z wiadomych względów są zasłonki ,ale muszę dołożyć firanki bo to ładniej będzie wyglądało (boczne okna)
rolety kupiłem na allegro za jakieś 120zł - dwie sztuki (była wyprzedaż materiałów )

rolety kupiłem na allegro za jakieś 120zł - dwie sztuki (była wyprzedaż materiałów )

- andrzejdisel
Witam
- ja zastosowalem rolety w kasecie z prowadnicami aluminiowymi na okna przod i tyl
- fotki dodam jeszcze dzis wieczorem - na boczne okna nie dawalem bo trudno dopasowac ( ksztalt nieregularny ) zaplacilem cos okolo 240 zl za dwie roletki 

Pozdrawiam andrzejdisel
Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E
- jarek /////+Nka
jedrek101 pisze:w bocznych oknach u mnie nie dało się zamontować rolet z wiadomych względów
W mojej przyczepie chyba by wlazły na boki też.
jedrek101 pisze:ale muszę dołożyć firanki bo to ładniej będzie wyglądało (boczne okna)
Więc z przodu i z tyłu zostaja same rolety?
andrzejdisel pisze:fotki dodam jeszcze dzis wieczorem
czekam

- andrzejdisel
Pozdrawiam andrzejdisel
-
- Przyjaciel
A jakiego wymiaru są rolety?
- andrzejdisel
Andrzej132 pisze:A jakiego wymiaru są rolety?
Witam

Pozdrawiam andrzejdisel
- jarek /////+Nka
Ładne!W kasecie jest o wiele porządniej. Tylko te straszne wkręty, kłują w oczy - do wymiany
. Nia masz zdjęcia, co by było całą ścianę widać? Te zdjęcie bardzo dobrze pokazuje szczegóły ale jak wygląda całość.
Tak w ogóle wysłał byś zdjęcia do"Nasze niewiadówki" bo widziałem zdjęcia przed remontem i teraz te po... ta ta sama przyczepa

Tak w ogóle wysłał byś zdjęcia do"Nasze niewiadówki" bo widziałem zdjęcia przed remontem i teraz te po... ta ta sama przyczepa

- andrzejdisel
Witam
- tak to jest ta sama przyczepka
- na zdjecia jeszcze troche za wczesnie
- wlasnie przez takie drobiazgi jak te wkrety ktore beda mialy biale kapturki maskujace
- i jeszcze kilka drobiazgow do wykonania
- walcze obecnie z woda ( ciepla i zimna ) w przyczepie a chce skonczyc przed mrozami ( po sprawdzeniu calosci chce spuscic wode z ukladu
)

Pozdrawiam andrzejdisel
jarek /////+Nka pisze:jedrek101 pisze:ale muszę dołożyć firanki bo to ładniej będzie wyglądało (boczne okna)
Więc z przodu i z tyłu zostają same rolety ?
Puki nie wymienię szyb(mam je oklejone niebieską folią bo są popękane)to nie będzie firan w uchylnych oknach,jak już zmienię to się będę zastanawiał ...
w każdym bądź razie miejsce na firanki jest

Ja w ence zainstalowałem rolety bez kaset i tak przód i tył rolety z mwchanizmem sprężynowym aby były napięte na skosie ścian pod oknem rodzaj plastikowych (bezbarwnych ) uchwytów do zaczepienia dolnej krawędzi rolety
na okna boczne wraz z kuchennym rolety z mechanizmem łańcuszkowym
same rolety chowają się za listwami pod półkami i do tego firanki
Pozdrawiam
na okna boczne wraz z kuchennym rolety z mechanizmem łańcuszkowym
same rolety chowają się za listwami pod półkami i do tego firanki
Pozdrawiam