Potrzebna homologacja N126E
Potrzebna homologacja N126E
Jestem w trakcie rejestracji mojej zapiekanki, niestety mój wydział komunikacji nie posiada w bazie danych DMC i MW n126e .....
i mam do wyboru dostarczyć homologację lub zrobić przegląd , wtedy dadzą mój dowód rejestracyjny do druku....
próbuje załatwić coś w Niewiadowie , jutro będę dzwonił....
z przeglądem to taki kłopot, że stoi u teściów 250km ode mnie ...trochę zachodu ...
pozdrawiam jedrek101
i mam do wyboru dostarczyć homologację lub zrobić przegląd , wtedy dadzą mój dowód rejestracyjny do druku....
z przeglądem to taki kłopot, że stoi u teściów 250km ode mnie ...trochę zachodu ...
pozdrawiam jedrek101
Re: Potrzebna homologacja N126E
może coś Ci pomoge , ten model ma teść , ale różnica wieku spipek jest pare latek... jutro sie odezwe czy cos mi sie udało ...
życie jak droga, kiedyś się kończy...
jedrek101 pisze:Jestem w trakcie rejestracji mojej zapiekanki, niestety mój wydział komunikacji nie posiada w bazie danych DMC i MW n126e .....
pozdrawiam jedrek101
ale dane homologacji i DR nie muszą się zgadzać ?
W moim WK niestety ratuje tylko przegląd

co do niewiadowa to czytałem (chyba na karawaning.pl), że nie dają homo
podobno nie trzymają archiwalnych danych
dlatego zrobiłem myk, bo miałem zwykły, papierowy dowód

a miałem wpisaną tylko ładowność 100kg (zresztą niezgodna z homo i tabliczką)
mw = 350kg
masę całkowitą wyliczyli w WK na 450kg
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Ja mam co prawda N126N ale homolagacja jest w instrukcji na ostatniej stronie, też musiałem to pokazać przy rejestracji.
kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
Najlepiej pojechać na OSD i zrobić przegląd i stwierdzenie danych. Kosztuje to 79 zł. Jak rejestrowałem swoją 132, to okazało się, że w dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela są jakieś przewałki. Zrobiłem przegląd i teraz mam spokój.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
kotek pisze:Najlepiej pojechać na OSD i zrobić przegląd i stwierdzenie danych. Kosztuje to 79 zł. Jak rejestrowałem swoją 132, to okazało się, że w dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela są jakieś przewałki. Zrobiłem przegląd i teraz mam spokój.
Kotek masz rację najlepsze wyjście ... tylko niewiadka stoi u teścia na warmii ( 250 km od mojego zamieszkania, a OSKP jest w olsztynie 30 km od teścia) mam już miękki dowód tylko muszę dostarczyć homologację , ewentualnie przegląd-aby mogli wysłać dokumenty do druku.....
Mówię, ostatnia strona instrukcji, powinien tam być "wyciąg ze świadectwa homologacji" z potrzebnymi Ci danymi, niech Ci ktoś przefaksuje.
andriu pisze:Mówię, ostatnia strona instrukcji, powinien tam być "wyciąg ze świadectwa homologacji" z potrzebnymi Ci danymi, niech Ci ktoś przefaksuje.
wolałbym skan -to sobie wydrukuje...
Sergiusz coś obiecywał - więc czekam....
Jedrus kombinuje ...to wymaga czasu , ale może cos sie uda załatwić...
jak cos bedee wiedział to zadz do Ciebie
jak cos bedee wiedział to zadz do Ciebie
O tym mówiłem, czy Ty tez to masz na ostatniej stronie instrukcji?
moja przyczepa jest z 1978 roku i nie posiadam instrukcji ,dowód rejestracyjny był z '84 i mało było w nim opisane(taki wypisany długopisem mało kto pamięta takie dowody)muszę jechać do olsztyma na przegląd.... 

Cholera, w mojej instrukcji jest ten wyciąg z homologacji, widocznie instrukcje od "e" i "d" tego nie miały, choć nie chce mi się wierzyć. napisze dzisiaj do znajomego który ma "e" i zapytam, może zeskanuje, zapytam też jutro innego ale on ma "d" choć parametry napewno te same.
jutro będę dzwonił do Niewiadowa.... może coś pomogą....
kol. Kotek tak sie składa ze jest to skan mojego swiadectwa homologacji...z mojej "enki "