wedrowniczek pisze:witam. a pod przednia kanapka, tam, gdzie masz kontakt 220V pod siedzeniem nie masz na plytce od wewnatrz przykreconego okraglego transformatorka? hmm.. napewno jedna rada - nie kupuj ladnie wygladajacych "pudelkowych" tranf. do osw.halogenowego. ona przy takiej pracyujacej instalacji i wiekszym poborze sie nie sprawdza. polecam tradycyjny, druciany okraglak. ja mam 65W i wsz.hula i gra. masz z niego 4 przewody - 2 wejscia i 2 wyjscia. wejscia podlaczasz przez kostke (zadnych skretek!!) do gniazda zewn. zasilania przyczepy, tudziez do jakiejs rozgalezki, jesli w przyczepie chcesz miec tez 220, a 2 wyjscia beda + i - dla instalacji 12V. te male czarne kontakciki o ktorych piszes z- tak, to gniazda i wtyczki instalacji 12V - np. zas.lodowki, pompki. ja swoje wywalilem i wszystko mam podpiete na szynach w skrzynce.
niewiadowki/remonty/remont_wedrowniczek/przed_remontem/duze/przed_remontem_3.jpg
Sposob znacznie skuteczniejszy i wygodniejszy niz stado wtyczek do jednego kontaktupowodzenia!
jedrek101 pisze:ja zasilam radio z zasilacza wymontowanego z komputera (200w)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości