Prośba o opinię dotyczącą zakupu n126NT (a może ktos zna?)

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Awatar użytkownika
ChieftainY2k
Kontaktowanie:

Prośba o opinię dotyczącą zakupu n126NT (a może ktos zna?)

Postautor: ChieftainY2k » środa, 11 sty 2012, 20:33

Cześć, potrzebujemy Waszej pomocy w sprawie zakupu przyczepki.

Będziemy na 99% kupować drugą przyczepkę ale tym razem n126NT czyli z mini-łazienką (w sumie dla znajomych, chociaż kto wie, może kupimy ją dla nas a naszą obecną sprzedamy znajomym) :-)

Udało nam się namierzyć takową we Wrocławiu, w/g opisu jest to rocznik 1991, wersja "Holenderska", i w związku z tym mamy pytania:

1) Czy przyczepka na poniższych zdjęciach to może była kogoś z "naszych" ? :)
2) Czy na podstawie tych zdjęć ktoś podjąłby się wstępnie oszacować stan przyczepki i wycenić ?

To, co w rozmowie telefonicznej ze sprzedawcą (który najwyraźniej handluje przyczepami i częściami do nich, nawijał przez telefon ostro, co nie ukrywam wzbudza moje obawy co do jego wiarygodności :) ) potwierdziłem, że kupiona była od właściciela w Polsce, skorupa cała, nie przecieka etc.

Oraz opis ze strony internetowej sprzedawcy, cytuję:
"Okna uchylne dubeltowe, hamulec najazdowy, pomieszczenie łazienkowe +WC zamykane, instalacja elektryczna 230/12V, transformator, lodówka (większy model), zawieszenie na amortyzatorach,ogrzewanie gazowe zdemontowane, ale jest piec, dwa przedsionki (letni + otwarty)"

W sumie fajnie wygląda, ale jaka jest wasza opinia ? Będziemy wdzięczni za uwagi i ocenę, dzięki! :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
N126n :: Fiat Doblo II :: http://www.CzeskiMarket.pl

Konto usuniete

Re: Prośba o opinię dotyczącą zakupu n126NT (a może ktos zn

Postautor: Konto usuniete » środa, 11 sty 2012, 21:22

Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 22:36 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » środa, 11 sty 2012, 21:42

ziz59 handlarz nad handlarze , chyba Boguś miał z nim kontakt... ale niech sam się wypowie

kup teraz 4600
jak da sprawny piec i rzeczywiście dwa przedsionki w dobrym stanie to 3800-4000 można dać
no bo jak to tak nie targować :?: :?:

Awatar użytkownika
b.b tulipan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: b.b tulipan » środa, 11 sty 2012, 22:56

Przyczepa ta stoi nie daleko mnie.Z zewnątrz jest tak jak na zdjęciu. W środku niewiele widziałem bo okna zasłonięte.
Interesowałem się nią gdyż stoi od kilku dni na osiedlu z tą wywieszką z tyłu o sprzedaży.Ten człowiek zajmuje się handlem naszymi wyrobami.
Dzwoniłem do niego i tak bardzo szybko odpowiada na wszystkie tematy [wie jak zachęcić] , cudaniewida zauważyłem z jego wypowiedzi.Tak jak koledze to i mnie nawijał że ma dużą lodówkę, może dać mniejszą, [chyba wstawiona na sztukę] Brakuje szafy na odzież lecz on sam nie jest pewny czy jest czy nie. :lol: Cena jaka jego interesuje to 4400 [na giełdzie wystawił chyba 4600] A z tym ogrzewaniem to też nie wiadomo co i jak.
Myślę że papiery ma na poprzedniego właściciela i na niego będzie chyba wystawiona umowa.
Pono jest to wersja Holenderska, nie znam się na tym. Za sumę taką samą możemy znaleźć przyczepkę w takim stanie jaki nam się podoba.
Nie odradzam i nie zachęcam. Mnie ona ciekawiła więc zajrzałem.Ale na siłę od handlarza to nie muszę kupować.Jego argumenty za tą cenę to mnie nie przekonały.
Wiadomo że taki rocznik przyczepy musi być poddany gruntownemu remontowi, tapicerka przede wszystkim.
Z wcześniejszych kontaktów wiem że robi poprawki na sztukę dla oka.

ps. nasz kolega Arek [finger] właśnie jemu sprzedał kiedyś swoją.

Nie będę się z tym tematem zadawał bo jest ciekawszych ofert dużo więcej. A są one bez późniejszych kłopotów, takie jest moje zdanie.

Dla mnie to maksymalnie za taką sztukę to 2000 zł. a reszta w swoim zakresie do poprawy.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » czwartek, 12 sty 2012, 09:09

Boguś ja pisząc o cenie ,zakładałem że wszystko jest z przyczepą w porządku ...
ma termiczne okna - fajna sprawa nie rosieją i zawsze to dodatkowa izolacja no niby lodówka jakby z gazem to super , no i jeśli dorzuci sprawna trumę i przedsionki które wytrzymają choć 3-4 sezony to warto dać to co pisałem wyżej
za moją zapłaciłem 2700 + wymiana tapicerki 400-450 + 900 przedsionek = 4000-4050 a jeszcze nie mam pieca ....
więc za tamtą (cały czas zakładam że nie zgniła, laminat super stan, nie przecieka) 3800 można dać jak w remont wrzuci się 400-500 to sprzęt na lata....

oczywiście nie wierzymy w zapewnienia handlarza - towar dokładnie oglądamy i macamy wszystko , później targujemy.....

Awatar użytkownika
ChieftainY2k
Kontaktowanie:

Postautor: ChieftainY2k » czwartek, 12 sty 2012, 16:29

Dziękuję wszystkim za pomocne informacje i odpowiedzi :)

W sumie to ogarniają mnie coraz większe wątpliwości czy jechać z Krakowa do Wrocławia (prawie 300km w jedną stronę, eh dużo trochę) po to tylko żeby stwierdzić że przyczepka nie jest warta swojej ceny, albo ma jakieś wady ukryte.

Tym bardziej że ten pan nie jest w stanie przez telefon odpowiedzieć na dość podstawowe pytania (np: czy złącze do auta jest 7 pinowe czy inne :), cały czas mówi tylko "oglądnie pan , wszystko jest w porządku" i tyle, a to dla mnie wygnał ostrzegawczy).

Szkoda, że nie ma więcej ofert sprzedaży n126NT, bo tak to człowiek mógłby sobie porównać, powybierać :)

Awatar użytkownika
robert
Administrator
Administrator

Postautor: robert » czwartek, 12 sty 2012, 16:32

hmmm a nie mamy kogoś znajomego (z Fanklubu) we Wrocku, kto mógłby podjechać i zerknąć?
Robert
Brak pasji jest pewnym rodzajem kalectwa
502 43 46 44
Wątek remontowy

Awatar użytkownika
ChieftainY2k
Kontaktowanie:

Postautor: ChieftainY2k » czwartek, 12 sty 2012, 16:36

Apropos, zastanawiałem się czy znacie może z okolic Krakowa kogoś w posiadaniu n126NT ? :)

Tak pytam celem oglądnięcia organoleptycznego i zbadania jak wygląda wnętrze tego modelu albowiem dotychczas znam tylko ze zdjęć (i oczywiście rozkładu wnętrza w/g dokumentacji na stronach fanklubu) :)

Awatar użytkownika
ChieftainY2k
Kontaktowanie:

Postautor: ChieftainY2k » czwartek, 12 sty 2012, 17:01

robert pisze:hmmm a nie mamy kogoś znajomego (z Fanklubu) we Wrocku, kto mógłby podjechać i zerknąć?

Roblat, to jest bardzo ciekawy pomysł :-)

Jeżeli ktoś się taki znajdzie to bardzo ułatwiłoby sprawę, a my się jakoś odwdzięczymy :)

andriu
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: andriu » czwartek, 12 sty 2012, 18:40

Hmm, to co dla jednego jest ok dla drugiego nie musi, podajcie jakiś link z tel to jak czas mi pozwoli podjadę w przyszłym tygodniu po pracy, zobacze i napiszę własną opinie, jednak chcąc kupić należy pojeździć, siedząc w domu szanse maleją, poza tym może być tak fajne że...sam kupię :D Nie, nie, żartuję, na razie nie szukam przyczepki bo nie mam z kim z niej korzystać. Boguś w którym miejscu ona stoi?
kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu

Awatar użytkownika
b.b tulipan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: b.b tulipan » czwartek, 12 sty 2012, 19:54

andriu, witaj, witajcie wszyscy.
Dalej w temacie, przyczepa stoi na Różance, na ul.Bezpiecznej po prawej stronie, przed cmentarzem.
Widoczna z daleka.
Gostek nie opowie o jej stanie bo jego nie zna dokładnie. :lol: Kupuje, odbiera i stawia do dalszej sprzedaży.
To co widziałem to lodówka jest chyba tylko na 230V taka większa, domowa ok. 110-120cm.wysokości.
Przyczepę tą widziałem na różnych innych aukcjach.
Takich przyczep to ma kilka w różnych rejonach miasta.
Sam byłem zainteresowany nią, bo ma hamulec najazdowy.
Mój VW T4 jest już na wyczerpaniu a Felicja ma uciąg 400 i 800 kg.Taka z hamulcem była by okej.
W moją N126e dużo włożyłem i za parę złotych bym nie oddał a w to miejsce i tak musiał bym włożyć dużo w następny remont, przede wszystkim w tapicerkę.
Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.
Natrętnym handlarzom mówię stanowcze NIE. :lol: :lol:
Nie A4, nie L4 tylko T4

Awatar użytkownika
Depeche
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Depeche » czwartek, 12 sty 2012, 20:57

No ale zejdźmy na ziemię, nie puści nikt tej przyczepy z kiblem za 2000 :roll:
właśnie brakuje zdjęć takich żeby było widać tą tapicerkę, więc rzeczywiście można przypuszczać, że wisi.

Awatar użytkownika
b.b tulipan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: b.b tulipan » czwartek, 12 sty 2012, 21:16

Depeche pisze:No ale zejdźmy na ziemię, nie puści nikt tej przyczepy z kiblem za 2000 :roll:
właśnie brakuje zdjęć takich żeby było widać tą tapicerkę, więc rzeczywiście można przypuszczać, że wisi.

Nikt nie napisał że wisi tapicerka, ona jest na swój sposób podklejona :lol: tylko co dalej?
A za jaką myślisz cenę odkupił jeśli sprzedaje za 4400,00 ?
Nie A4, nie L4 tylko T4

Awatar użytkownika
Depeche
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Depeche » czwartek, 12 sty 2012, 21:29

A odkupić to mógł i za 2000 :D tylko, że teraz nie ma to żadnego znaczenia, bo za 2000 jej nie puści. Trafi się ktoś, komu coś się w niej spodoba na tyle, że ją kupi, jednemu kibel (dla mnie byłoby to kuszące), innemu zaczep, jeszcze innemu rocznik... i stwierdzi, że dla niego jest tyle warta. Kupi, będzie jeździł i po roku będzie się cieszył z tego, gdzie z nią był, a nie będzie się zamartwiał, że tyle a tyle przepłacił.
Mój sprzedający też miał problem z podaniem masy własnej przez telefon :) ale jakoś na zasadzie "a teraz pokaż paluszkiem tu" udało mu się podać prawidłowe dane :P

Konto usuniete

Postautor: Konto usuniete » czwartek, 12 sty 2012, 21:34

Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 22:35 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pozostałe”