n250 czy n126d
n250 czy n126d
Witam wszystkich i prosze o pomoc. Zamierzam kupic przyczepke n250 czyli mala towarowa z Niewiadowa ,znalazlem na allegro za dobra cene ,ale w dow rej jest napisane n126d zamiast n250 dmc 350 masa wlasna 105kg czyli masy sie zgadzaja ale z tego co wiem to te przyczepki nie wychodzily z fabryki jako n126d tylko n250. Moze sie myle nie wiem, sprzedajacy zapewnia mnie ze numery sie zgadzaja z dow rej. Czy to jakis papierowy przekret czy pomylka lub takie wychodzily z fabryki.Pozdrawiam.
Re: n250 czy n126d
n126d to model przyczepy kempingowej
n250 to przyczepa towarowa
sa pomylone nazwy w dowodzie rejestracyjnym
n250 to przyczepa towarowa
sa pomylone nazwy w dowodzie rejestracyjnym
POZDRAWIAM
Dzieki.pewnie zeby to odkrecic to trzeba udac sie na stacje kontroli pojazdow i do wydzialu komunikacji o poprawe wpisu, bo tam gdzie mieszkam pewnie mi tego nie zarejestruja.Pozdrawiam
z rejestracja może byc różnie czy przyczepa kempingowa czy towarowa ma przegląd bezterminowy wiec nikt nie bedzie w to wnikal najprawdopodobniej ale jak trafisz na policjanta w czasie kontroli drogowej to możne byc nieciekawie zeby to zmienic to nie jestem pewien ale albo trzeba do rzeczoznawcy samochodowego albo na przeglad na skp chociaz nie wiem czy na przegladzie da rade to zmienic
POZDRAWIAM
A co bedzie jak bede jezdzil towarowa z dowodem od Kempingowej:> Raczej szans wielkich nie ma ze to sie uda, bo towarowa rejestrowac to 400zl;/
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
Wystarczy pojechać do Okręgowej Stacji Diagnostycznej i poprosić o przegląd z ustaleniem danych. Kosztuje to 150 zł i po kłopocie. Jak rejestrowałem swoją 132 też miałem problem w WK, ale po ustaleniu danych rejestracja trwała 15 minut.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Dzieki za pomoc.Przyczepka juz kupiona.Mysle ze w <szwecji sie nikt nie kapnie czy to n250 czy 126n