Lodówka Turystyczna 48W ile pochodzi na aku samochodowym????

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
BIGL

Re: Lodówka Turystyczna 48W ile pochodzi na aku samochodowym

Postautor: BIGL » poniedziałek, 15 mar 2010, 06:38

http://allegro.pl/item933386243_lodowka ... v_230.html
ta lodóweczka nie potrzebuje takiej przetwornicy (ma w środku), aczkolwiek są modele które maja tylko 12V.. Tu nie chodzi o wielkość lodówki ale o rodzaj chłodzenia - absorpcyjna, agregat , czy właśnie ogniwa Peltiera - w tym przypadku ogniwa wypadają najsłabiej (ale oczywiście daja radę :D )
Obrazek

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » poniedziałek, 15 mar 2010, 07:09

Koledzy jestem zdania że jak chcemy być niezależni od prądu, to tylko gazowa, można szukać używanej będzie taniej
żadne solary + aku nie dadzą takiego efektu, zwłaszcza z lodówkami na ogniwie Peltiera

tu podobnie jak z ogrzewaniem, nie ma co kombinować, jak istnieje dobre rozwiązanie i to w podobnych kosztach :wink:

chyba że ktoś rzeczywiście jedzie na odludzie i nawet z gazem ma problem
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

BIGL

Postautor: BIGL » poniedziałek, 15 mar 2010, 07:33

Oczywiście że 220/12/gaz jest najlepsza. Jeżeli ktoś kupił przyczepkę i jeszcze nie wie czy taka forma odpoczynku mu odpowiada, a ma lodóweczkę na 12 czy 220 v to tylko trzeba jeździć na pola z przyłączem elektryczny. Ja kupiłem przyczepkę z lodóweczką Polar 220/12v i tak jeździłem przez 2-3 lata , na polu miałem jeszcze taką lodóweczkę jak w linkach - przy 2 małych dzieci zawsze się przydawała :wink:, a za prąd przecież i tak płaciłem . Teraz zakupiłem używaną lodówkę na gaz bo moja rodzina pokochała wyjazdy z przyczepką, a mnie interesują bardziej dzikie tereny gdzie nie ma 220v.
Obrazek

Wróć do „Pozostałe”