Remontu nadszedł czas...

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Remontu nadszedł czas...

Postautor: rafał » poniedziałek, 4 sty 2010, 18:36

Demolka początek...Jakością zdjęć się nie przejmujcie bo z komórki a światło z 200 watowego halogena...
ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 sty 2010, 18:55 przez rafał, łącznie zmieniany 3 razy.
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » poniedziałek, 4 sty 2010, 18:38

Demolka dalej ale będę miał pucowania , skrobania i czyszczenia .Gdzieś na forum czytałem o latających glutach przy czyszczeniu szczotką na wiertarce hahaha a tu już przy odrywaniu leciały jeszcze mi się od żony chyciło , bo na jej fryzyrę poleciały :mrgreen: :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » poniedziałek, 4 sty 2010, 19:51

Nie przejmuj się, :lol: :lol: większość z naszych żon to przechodziła. :twisted:
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
markopolo-33

Postautor: markopolo-33 » poniedziałek, 4 sty 2010, 21:04

hej
ja juz swoją do remontu małymi kroczkami przygotowuję :lol:
N 250C+

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » poniedziałek, 4 sty 2010, 21:40

Dziewczyny bądźcie wyrozumiałe dla swoich chłopców, to nasz mały bzik :thumbup:
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » poniedziałek, 4 sty 2010, 22:29

Zapodaj dokładne fotki do działu remonty:-) lubię oglądać zmagania i niesamowite efekty forumowiczów, sam bym tez cos pomajsterkował ale na razie brak jakiego ktokolwiek N i jakiegokolwiek G-garażu
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!

N-250c

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » wtorek, 5 sty 2010, 16:06

Tomek pisze:Zapodaj dokładne fotki do działu remonty:-) lubię oglądać zmagania i niesamowite efekty forumowiczów, sam bym tez cos pomajsterkował ale na razie brak jakiego ktokolwiek N i jakiegokolwiek G-garażu

No to życzę owocnych poszukiwań i starań o przyczepę a zdjęcia będą robione przy każdej wizycie w przyczepie a staram się codziennie jak nie ma za dużego mrozu garaż jest nieogrzewany i ma blaszane drzwi a piecyka gazowego nie zawsze da się użyć.

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » środa, 13 sty 2010, 19:59

Zima blokuje mi trochę remont ,niestety dopóki mróz nie nalży niewiele da się zrobić.Zdjęcia z soboty podczas czyszczenia resztek gąbki , reszta już pójdzie szczotką na wiertarce .Ale najpierw zawieszenie .

Obrazek
Obrazek
Obrazek

jacek45
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: jacek45 » środa, 13 sty 2010, 20:10

Oj jak my to znamy :clap: :wave:

NIL

Postautor: NIL » środa, 13 sty 2010, 20:19

Rafale jeżeli mogę doradzić przed wakacjami 2008 moja "ENKA" wyglądała tak jak wyżej na fotach, konkretnie idzie o sprawdzenie czy śruby które mocują listwę aluminiową jako zawias okna przedniego i tyłu nie są skorodowane
ja zdjąłem płyty wokół okien dokleiłem listwy , narożniki ,usztywniłem dodatkowymi deseczkami ścianę tyłu i przodu w miejscach uchwytów manewrowych ,przyciołem nowe płyty wewnętrzne ( w całości z otworami na okna) w przestrzenie pomiędzy ścianę laminatową a wew. wkleiłem styropian , wymieniłem uszczelki ,moje po 20 latach były sztywne jak z plastiku
postaram się odszukać fotek z mojego remontu
Pozdrawiam i powodzenia

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » środa, 13 sty 2010, 21:27

Dzięki za podpowiedź okna dopiero zdejmę jak będzie zrobione zawieszenie bo na czas prac przy zawieszeniu buda zostanie wyniesiona na zewnątrz .Wszelkie śruby zostaną wymienione na nowe oraz wkręty mocujące ozdobne listwy alu. Ale dopiero jak buda wróci na wózek .A tak przy okazji ile waży sama skorupa z podłogą bez mebli bo muszę wiedzieć ilu kolegów muszę mieć w pogotowiu do ściągnięcia i później założenia na wózek?

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » środa, 13 sty 2010, 21:36

rafał pisze:A tak przy okazji ile waży sama skorupa z podłogą bez mebli bo muszę wiedzieć ilu kolegów muszę mieć w pogotowiu do ściągnięcia i później założenia na wózek?

Ja moją "e" to z moją Ewcią zdejmowałem i zakładałem na ramę,ja unosiłem skorupę a Ewcia manewrowała podwoziem :D

gimof
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: gimof » środa, 13 sty 2010, 21:37

To w ence można się wyprostować? :wink:
C5 ;)

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » środa, 13 sty 2010, 21:48

gimof pisze:To w ence można się wyprostować? :wink:

ja w eNce spokojnie stoję wyprostowany(176cm wzrostu), a w mojej skorupce stoję wyprostowany dopiero po otwarciu wywietrznika...

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » czwartek, 14 sty 2010, 15:59

gimof pisze:To w ence można się wyprostować? :wink:

Dobrze na zdjęciu widziałeś mam 174 cm wzrostu a stoję w rejonie łóżka w przedniej części przyczepy.

Wróć do „Pozostałe”