reflexes pisze:Oś od jakieś 800 zł wzwyż zależnie od modelu i do tego urzędzie najazdowe też pewnie w podobnej cenie. Mowa o nowych elementach. Szukaj pod hasłami urządzenie najazdowe (to co na foto) i oś hamowana.
Czyli 1600 zł? :/ Oj! No to mnie trochę ścięło z nóg :/
Ej, słuchajcie, a może... ja "odziedziczyłem" nie N132T, tylko coś innego. Jakiś gość na innym forum
http://forum.karawaning.pl/topic/66-niewiad%C3%B3w-czy-zachodnia/#entry619 pisze, że "przez pewien czas produkowano napompowane N126e pod nazwą N-132". No i jak patrzę na zdjęcie, które dał, czyli:

to wygląda to dość podobnie do mojej przyczepy:

W dowodzie mam jednak napisane N132. Pisałem, że N132T, bo wygląd wnętrza przyczepy odpowiada temu z instrukcji N132 w wariancie "t" (którą otrzymałem wraz z przyczepą):

Jakieś to jest wszystko bez sensu:
- w dowodzie rejestracyjnym mam wpisane Niewiadów N-132 i DMC 480 kg,
- w instrukcji wygląd wnętrza odpowiada rysunkowi N-132 "T", mam podaną masę DCC 750 kg i jest napisane, że jest hamulec najazdowy,
- w realu jakoś nie mogę sobie przypomnieć hamulca najazdowego, no ale może po prostu jestem pała i źle zapamiętałem

No nic, pojadę, zrobię zdjęcia, sprawdzę, wrzucę. Raz jeszcze sorry za zamieszanie, ale bardzo mnie ta kwestia nurtuje - trochę bym się zmartwił, gdyby się okazało, że DMC jest powyżej 500 kg i nie ma hamulca najazdowego, bo raczej za 1600 zł go sobie nie założę, a w dowodzie Peugeota Partnera jak byk stoi, że bez hamulca najazdowego tylko do 500 kg. Z hamulcem do 1100 kg, także bym się zmieścił

Dzięki za cierpliwość!