remont / obicie w 126 e
remont / obicie w 126 e
witam remontuje niewiadowa 126 E i mam problem z obiciem na stronie jest oryginalne za 910 zł myślałem żeby samemu wyciąć ale stwierdziłem ze mogę zrobić to źle i tu moje pytanie czy nie wiecie czy ktoś może robi obicia do przyczep taniej niż oryginał??
Re: remont / obicie w 126 e
Kolego na pewno sam sobie poradzisz i wyjdzie cię to dużo, dużo taniej !! Ja za swoją wykładzinę dałem 100 zł na całą przyczepę. Generalnie tylko w jednym miejscu musiałem zrobić nacięcie które i tak nie widać. Nawet jeśli zepsujesz jakiś kawałek to lepiej dokupić kawałek za 30-40 zł niż pompować 910 zł w tapicerkę od niewiadowa która będzie na butaprenie i po 5 latach zacznie sie odklejać. Jak będziesz decydował się zam robić to najlepiej opróżnić budę. Konstrukcje łóżka, szafki i półki ! Ja zostawiłem sobie konstrukcje łóżka i półki i miałem dużo zabawy w podcinanie wykładziny. A konstrukcję i tak w efekcie zrobiłem prawie nową.
Berlingo 1.9D + N126b

Ja też zdecydowałem się robić samemu tapicerkę. Kupiłem jedną z tańszych wykładzin, pod spód dałem 1cm zagęszczonej pianki izolacyjnej. Sam byłem zdziwiony pozytywnym efektem mojej pracy. Jedyny problem to była moskitiera na dachu, ale dopasowany kawałek wykładziny dałem do serwisu i mi elegancko doszyli. Problem mam też z ciężarm otwieranego dachu gdyż jest teraz ciężki (izolacja + 2 x klej + wykładzina), - jak się mocniej stąpnie to potrafi się przymknąć. Gdybym robił tapicerkę w serwisie to bym chyba podwoił wartość mojej przyczepy (rocznik 74). Wszystko to robiłem 2 lata temu i poświęciłem tej robocie całą zimę. Narazie szystko ładnie się trzyma.
Najważniejszy jest wolny czas, jak się w pewnym momencie zaczyna widzieć pozytywne efekty swojej pracy to praca staje się przyjemnością.
Pozdr. matse
Najważniejszy jest wolny czas, jak się w pewnym momencie zaczyna widzieć pozytywne efekty swojej pracy to praca staje się przyjemnością.
Pozdr. matse
Jest tani człowiek w Niewiadowie. Szczegóły na PW.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN