rama własnej produkcji
rama własnej produkcji
RAMA do n132 126
Czy ktos z was kopiował rame do w/w przyczepek z powodu utlenienia sie ramy nie ocynkowanej? jaki koszt ?
oczywiscie Pytam legalnie ze akurat dyszel z nr ramy ocalał i tabliczka a reszta przerdzewiała:-) tak dla jasnosci
Czy ktos z was kopiował rame do w/w przyczepek z powodu utlenienia sie ramy nie ocynkowanej? jaki koszt ?
oczywiscie Pytam legalnie ze akurat dyszel z nr ramy ocalał i tabliczka a reszta przerdzewiała:-) tak dla jasnosci
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Re: rama własnej produkcji
Rozumiem , że chcesz wyspawać ramę , przerzucić skorupę i zarejestrować przyczepkę jako SAM ?
Tu mamy dokumentację:
http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... ukcje.html
Wystarczy w oparciu o nią wyspawać sobie ramę ....
Trzeba tylko zapytać u diagnosty czy nie będzie problemu z zarejestrowaniem.
Tu mamy dokumentację:
http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... ukcje.html
Wystarczy w oparciu o nią wyspawać sobie ramę ....
Trzeba tylko zapytać u diagnosty czy nie będzie problemu z zarejestrowaniem.
no nie za bardzo, mam zarejestrowaną i opłacona przyczepkę, ale rama była nie ocynk i uległa znacznemu utlenieniu i w zasadzie tak jak by podmienić:-)
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Tomek!
Wydaje mi się,że można remontować ramę tak jak remontuje sie podwozie auta.Musi byc to zrobione przez dobrego maechanika
spawacza.Kiedyś w czasach dość odległym robiłem kompletną ramę do n126 i gdzieś w domu powinienem mieć komplet rysunków.
Pozdawiam.Jacek45.
Wydaje mi się,że można remontować ramę tak jak remontuje sie podwozie auta.Musi byc to zrobione przez dobrego maechanika
spawacza.Kiedyś w czasach dość odległym robiłem kompletną ramę do n126 i gdzieś w domu powinienem mieć komplet rysunków.
Pozdawiam.Jacek45.
podejrzewam ze prosciej i taniej kupić używaną ocynkowaną ramę i nabić tabliczkę czy cuś 
Wydasz na materiał kilka stów, na farby itp a rama bedzie nie ocynkowana w dalszym ciągu...

Wydasz na materiał kilka stów, na farby itp a rama bedzie nie ocynkowana w dalszym ciągu...
N126n '91 + Renault Megane Kombi 1.9d '99
Można ocynkować, któryś z kolegów to robił.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
można. ważna kwestia, jak duży element można ocynkować w miejscowej cynkowni 

N126n '91 + Renault Megane Kombi 1.9d '99
U nas wiem, że elementy większe niż rama niewiadówki.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN