numer ramy-POMOCY
numer ramy-POMOCY
Witam.
"Drapię" moją ramę ze wszystkich stron i nie widzę żadnego numeru. Wydaje mi się że chyba ktoś coś już wymieniał w tej ramie i możliwe że usunął numer. Czy mógłby ktoś wskazać dokładne miejsce w którym powinny być numery? Mam N126e z chyba 1981 roku, rama niestety bez ocynku. W dowodzie i na tabliczce jest czterocyfrowy numer. Czy taki sam numer powinien być na ramie czy dodatkowo jeszcze jakieś cyfry powinny tam być?
"Drapię" moją ramę ze wszystkich stron i nie widzę żadnego numeru. Wydaje mi się że chyba ktoś coś już wymieniał w tej ramie i możliwe że usunął numer. Czy mógłby ktoś wskazać dokładne miejsce w którym powinny być numery? Mam N126e z chyba 1981 roku, rama niestety bez ocynku. W dowodzie i na tabliczce jest czterocyfrowy numer. Czy taki sam numer powinien być na ramie czy dodatkowo jeszcze jakieś cyfry powinny tam być?
Re: numer ramy-POMOCY
spoko jak nie znajdziesz to dzien czasu w tyłek pojdzie na wyrobienie tabliczki zastepczej czyli naklejki którą na budę sie nakleja bo rame szlak trafił temat do ogarnięcia i bardzo czesto jest z tym problem bo numerki zjada:):):)
przerabiałem to w poprzedniej przyczepie na styacji diagnostycznej ci wszystko wytłumaczą co gdzie i jak i oni wydaja takie naklejki łączny koszt ok90zł a wkurzanie się w urzędach bezcenne
przerabiałem to w poprzedniej przyczepie na styacji diagnostycznej ci wszystko wytłumaczą co gdzie i jak i oni wydaja takie naklejki łączny koszt ok90zł a wkurzanie się w urzędach bezcenne
Ja wiem jak się załatwia sprawę z numerami. Pytam o miejsce w którym one powinny być . Chcę mieć 100% pewności że ich tam nie ma.
u mnie tabliczka jest miedzy przyczepa a zaczepem. na dyszlu.
N126n '91 + Renault Megane Kombi 1.9d '99
zenuak pisze:u mnie tabliczka jest miedzy przyczepa a zaczepem. na dyszlu.
u mnie też - po prawej stronie
Pozdrawiam
Małgorzata
Opel Astra Kombi 1,9 CDTI + N126n
Małgorzata
Opel Astra Kombi 1,9 CDTI + N126n
u mnie tabliczki nie było ale były numery wykute i wyjedzone na przodzie po prawej
-
ja nie miałem tabliczki na ramie numerów tez znaleźć nie mogłem ale po piaskowaniu sie ujawniły na górnej części ramy po lewej stronie w sumie gdzieś pod kuferkiem by wypadało a tabliczke znalazłem niedawno w kuferku leżała tam przez caly czas widok bezcenny
i nr. są słabo wybite więć szukaj i wypatruj ostro bo można przeoczyć
i nr. są słabo wybite więć szukaj i wypatruj ostro bo można przeoczyć
Tabliczkę z numerami mam tylko chodzi o te wybite na ramie. Bo chyba jest tak samo jak w samochodzie ze powinna być tabliczka i numery trwale wybite na ramie. Czy się mylę?
- wedrowniczek
- Fanklubowicz
Witaj. Tak, niezaleznie od tabliczki musi byc na ramie. Generalnie w 'nowszych' jest na prawym dyszlu, od gory, blizej budy. Wybijany byl duza czcionka, ok.15mm wysokosci liter. Jesli zas masz stara przyczepe i tylko 4 cyfrowy nr - to najprawdopodobniej i tak w urzedzie odesla cie na bicie nowego numeru wg. obecnych standardow, wiec proponuje najpierw upewnic sie u nich, ze zaakceptuja tylko te 4 cyfry. W razie czego - pisz do Yogurta - on ma w swojej tylko 3 cyfry wiec umiejscowienie/czcionka powinny byc identyczne.
# N126e + Duster#
Tylko, że jak pojechałem swoim szrotem na przegląd, to nikt nie mógł znaleźć nabitego numeru.Była cała uwalowa błotem bo ciągnąłem ją Wranglerem. Było przed fajrantem to diagnosta spytał tylko "panie ale czy to warto jeszcze remontować? " machnął ręką i odpuścił sobie dalsze szukanie .
Cepka stoi i czeka na remont i przebudowę, ale to już inny temat.Pozdrawiam
Cepka stoi i czeka na remont i przebudowę, ale to już inny temat.Pozdrawiam