pokrywa dachu
-
pokrywa dachu
zdejmowałem pokrywe dachową zeby przykleić tapicerke i teraz zastanawia mnie czy założyłem dobrze jest możliwość zeby założyć odwrotnie do kierunku jazdy czy jest jakieś znaczenie wogóle 

Re: pokrywa dachu
Nie ma znaczenia, poprzecznie nie da się założyć.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
-
no to wiem ze poprzecznie sie nie da
chodziło mi tylko czy nie założyłem odwrotnie przód na tył i na odwrót 

no niby nie ma znaczenia...
ale w mojej pierwszej po zdjęciu pokrywy, próbowałem ją nieopatrznie założyć inaczej jak była i zamki nie za mocno pasowały
a w drugiej mocowanie wywietrznika było przerabiane ze starego typu na nożycowe i tam jeden rant daszku był sporo niższy i zamontowany jako przedni
ale w mojej pierwszej po zdjęciu pokrywy, próbowałem ją nieopatrznie założyć inaczej jak była i zamki nie za mocno pasowały

a w drugiej mocowanie wywietrznika było przerabiane ze starego typu na nożycowe i tam jeden rant daszku był sporo niższy i zamontowany jako przedni
O ile pokrywa jest oryginalna i nie była przerabiana, to nie ma znaczenia w którą stronę się ją zamontuje, gdyż otwory montażowe powinny być symetryczne.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
kotek pisze:O ile pokrywa jest oryginalna i nie była przerabiana, to nie ma znaczenia w którą stronę się ją zamontuje, gdyż otwory montażowe powinny być symetryczne.
Boguś masz rację "powinny" - ale to tylko "niewiadów"

-
nie no pokrywe mam założoną ale tak z ciekawości pytałem bo z przodu przerwa miedzy daszkiem a budką jest z 4-5 cm a z drugiej prawie na styk zaczepy wszystkie zamykają sie jak powinny od środka też dolega do uszczelki czyli chyba mam tak jak było