n126n - uszczelki okien, ciemne szyby

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
wojtus

n126n - uszczelki okien, ciemne szyby

Postautor: wojtus » niedziela, 18 lip 2010, 10:46

Po pracy, paru popołudniach, zakończyłem remont n126n.
Praktycznie zrobiłem wszystko, oprócz malowania skorupy :mrgreen:

W ramach testów pojechałem na myjkę - przyczepa nie przecieka, stałe okna nie ciekną, otwierane - wewnętrzna część, uszczelka minimalnie puszcza wodę - leje sie po pleksi.
Myślę o naklejeniu dodatkowej cienkiej i elastycznej uszczelki - robił ktoś cos podobnego?

Kolejne pytanie - nie lubię firanek, roletek :wink: ale lubię ciemne szyby. Można je pokryć folią, do szyb samochodowych? Lokalny warsztat powiedział że tego nie zrobi ... bez wyjaśnień. Na forum też nic nie znalazłem.

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Re: n126n - uszczelki okien, ciemne szyby

Postautor: jedrek101 » niedziela, 18 lip 2010, 18:44

uszczelki należy wymienić albo uszczelnić "sikafleksem" czy innym uszczelniaczem dekarskim (poszukaj na allegro)trzeba odchylić uszczelkę od laminatu i tam nałożyć ów preparat
dodatkowa uszczelka raczej nic nie pomoże ....
a co do okien to sam oklejałem http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... ek101.html niestety domowym sposobem jest trudno okleić folię na zagięciach okna - więc miałem tylko na prostej płaszczyźnie
a co do firanek zasłonek i rolet można ich nie lubić ,ale jak będziesz miałwieczorem włączone światło wewnątrz przyczepy - raczej wszystko będzie widać co porabiasz w środku :)

Wróć do „Pozostałe”