Umowa kupna-sprzedaży niewiadówki
Umowa kupna-sprzedaży niewiadówki
Mam do Was pytanie, co powinno być na takiej umowie, jakiś numer ramy, czy tabliczki znamionowej, jak to jest? Co macie w dowodach? Mam taki problem że sprzedający zgubił dokumenty z przyczepki, ja teraz z nim muszę spisać umowę i udać się z nią do urzędu komunikacji gdzie wydadzą mi dowód rejestracyjny. Muszę mieć "porządną" umowę z wszystkimi danymi. Gdzie szukać numerów na przyczepce, wiem że jest tabliczka, są gdzieś jeszcze? Które są ważne?

- b.b tulipan
- Fanklubowicz
Re: Umowa kupna-sprzedaży niewiadówki
kemot324,
a dlaczego puszczasz się w takie sprawy nie pewne, bez dokumentów.
Moim zdaniem to winieneś iść do Wydziału Komunikacji i zapytać co będą od Ciebie wymagać i czy takie zakupy będą dla Ciebie opłacalne.
a dlaczego puszczasz się w takie sprawy nie pewne, bez dokumentów.
Moim zdaniem to winieneś iść do Wydziału Komunikacji i zapytać co będą od Ciebie wymagać i czy takie zakupy będą dla Ciebie opłacalne.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
Ja już wszystko dokładnie wiem. Wydział komunikacji już odwiedziłem. Tak jak pisałem, tylko umowę potrzebuje konkretną. Wiem że na pewno wydadzą mi dowód rejestracyjny, mają wszystkie dane przyczepki w systemie.Nie wiem tylko które te numery potrzebuję, co tam macie w dowodach?

Dzięki za pomoc Paczek, ale można zauważyć, że jednak jest różnica między przyczepką a samochodem
Poza tym wzór już mam, tylko nie wiem jakie szczegółowe dane na temat przyczepki tam umieścić, bo w życiu nawet dowodu rejestracyjnego przyczepki w ręku nie trzymałem.

Post usuniety
Ostatnio zmieniony sobota, 9 mar 2013, 19:41 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
kemot324 pisze:Dzięki za pomoc Paczek, ale można zauważyć, że jednak jest różnica między przyczepką a samochodemPoza tym wzór już mam, tylko nie wiem jakie szczegółowe dane na temat przyczepki tam umieścić, bo w życiu nawet dowodu rejestracyjnego przyczepki w ręku nie trzymałem.
Wydaje mi się że pod kątem biurokracji - różnic nie ma - dziś w przypadku samochodu numeru silnika nie uwzględnia się - więc czy przyczepka czy auto to ta sama umowa.
Ale mamy w klubie eksperta od rejestracji pojazdów - musisz jego pytać :
viewtopic.php?f=1&t=839
Dzięki wielkie, o to mi chodziło. Czyli te numery są tylko na tabliczce, nie są nigdzie nabijane? Te masy chyba sobie daruje, czy tez muszą być?
Co do wtórnika, to mógłbym się go nigdy nie doczekać, właściciel jest lekko "problematyczny". W ten sposób to załatwię i będzie po sprawie.
Co do wtórnika, to mógłbym się go nigdy nie doczekać, właściciel jest lekko "problematyczny". W ten sposób to załatwię i będzie po sprawie.

Takie coś chyba będzie ok?

Oczywiście dołożę dane kup. i sprzed.

Oczywiście dołożę dane kup. i sprzed.

SUPER - dokładnie właśnie to
Dopisz tylko swoje dane i sprzedającego
Dopisz tylko swoje dane i sprzedającego
kemot324, i najlepiej ubezpiecz ją w "chwili "podpisania umowy( polisa oczywiście już na Twoje nazwisko . a numery jeszcze stare ) ,lub najpóźniej w momencie otrzymania "miękkiego" dowodu rej pozdrawiam
Jeszcze teraz kwestia "marki", niby wszyscy mówią Niewiadów, a ja mam na tabliczce Zakłady Metalowe PREDOM MESKO w Skarżysku Kam., czyli marka to niby PREDOM MESKO?

- ddkrzysztof
- Fanklubowicz
Wyciąg z:
KALENDARIUM
najważniejsze fakty i wydarzenia
Rok 1972
...
wykonanie partii prototypowych podwozi do przyczep campingowych
...
Podaję link do strony: http://www.mesko.com.pl/index_2.htm
i zakładka: O Nas
KALENDARIUM
najważniejsze fakty i wydarzenia
Rok 1972
...
wykonanie partii prototypowych podwozi do przyczep campingowych
...
Podaję link do strony: http://www.mesko.com.pl/index_2.htm
i zakładka: O Nas
Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
- ddkrzysztof
- Fanklubowicz
kemot324, może sie okazać że trafiłeś na prawdziwą perełkę.
Andrzej (jędrek101) już pytał, ale może mi umkneła odpowiedz, a mianowicie jaki jest numer ramy i który rok widnieje na tabliczce?
Andrzej (jędrek101) już pytał, ale może mi umkneła odpowiedz, a mianowicie jaki jest numer ramy i który rok widnieje na tabliczce?
Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
Rocznik 1974, numer 2502, czyli chyba już nie jest to prototyp tylko produkcja seryjna?
To Predom Mesko czy Niewiadów?
Pozdrawiam.
To Predom Mesko czy Niewiadów?

Pozdrawiam.