problem z elektryką

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: problem z elektryką

Postautor: rafał » niedziela, 15 lis 2009, 21:33

gimof pisze:Zauważyłem, że u mnie w przyczepce są dwa bezpieczniki 7A (Starego typu wkręcane, ale automaty), czy to wystarczy do normalnego życia na kempingu?
Zaznaczam, że jeden jest na 12V drugi na 230V (tak mi się wydaje przynajmniej).

Tak na marginesie to najlepiej dać tzw esy i po kłopocie . Esy są tanie ale pewne i bezpieczne .Jeżeli masz rozdzieloną instalację 230 v na gniazda i oświetlenie na gniazda daj es 16A B a na oświetlenie 10A B ja tak zrobię u siebie a takie rozwiązanie widziałem już w dziale Remonty.
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .

gimof
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: gimof » poniedziałek, 16 lis 2009, 20:28

To są automaty starego typu czyli jak wywali to można wcisnąć i dalej jest ok.
C5 ;)

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » wtorek, 17 lis 2009, 16:20

gimof pisze:To są automaty starego typu czyli jak wywali to można wcisnąć i dalej jest ok.

Takie wcześniejsze wersje esów działają w zasadzie tak samo , sprawdź tylko czy są sprawne żebyś później nie był zdziwiony jak nie wybija .
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .

Wróć do „Pozostałe”