XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

sookinsyn

Re: XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

Postautor: sookinsyn » poniedziałek, 10 lip 2017, 13:36

Załoga z kolorowej budki odmeldowuje się po powrocie do domu. Trochę nam zeszło, ale trzeba było wydać te 10000 :) Dziękujemy Organizatorom za kawał dobrej roboty na Zlocie, Harsonowi z Załogą za wspólnie spędzone dni po zlocie, Miszy i Rafalskiemu za miłe odwiedziny w Kozienicach. Do zobaczenia w Suchedniowie.

Awatar użytkownika
harrson
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: harrson » poniedziałek, 10 lip 2017, 14:25

I My bardzo dziękujemy ;)

Awatar użytkownika
UCIEK
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: UCIEK » czwartek, 13 lip 2017, 21:04

Mam pytanie do osób częściej bywających na tym kempingu. Generalnie spodobał mi się ten kemping będąc na zlocie, i mocno się zastanawiam czy tu niebawem nie przyjechać. Czy w sezonie plaża jest mocno oblegana? Bywam na kempingach nad morzem gdzie wejść na plażę jest kilka, i plażowicze są mocno rozrzuceni. Natomiast tu jest jedno wejście i interesuje mnie jak mocno przez to jest zaludniona plaża.
Knaus Sudwind, Hobby Exclusive, Burstner Ventana, Burstner Flipper, Hobby De Luxe...

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 13 lip 2017, 21:36

UCIEK pisze:Mam pytanie do osób częściej bywających na tym kempingu. Generalnie spodobał mi się ten kemping będąc na zlocie, i mocno się zastanawiam czy tu niebawem nie przyjechać. Czy w sezonie plaża jest mocno oblegana? Bywam na kempingach nad morzem gdzie wejść na plażę jest kilka, i plażowicze są mocno rozrzuceni. Natomiast tu jest jedno wejście i interesuje mnie jak mocno przez to jest zaludniona plaża.

Wejścia na plażę są na całej długości Wyspy, to nie jest jedyne :)

Awatar użytkownika
UCIEK
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: UCIEK » czwartek, 13 lip 2017, 21:53

Tak ale od kempingu jedyne. A jest tam jeszcze pensjonat, i jak było widać w czasie zlotu stały tam autokary. Stąd moje pytanie.
Knaus Sudwind, Hobby Exclusive, Burstner Ventana, Burstner Flipper, Hobby De Luxe...

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 13 lip 2017, 21:58

UCIEK pisze:Tak ale od kempingu jedyne. A jest tam jeszcze pensjonat, i jak było widać w czasie zlotu stały tam autokary. Stąd moje pytanie.

Wiesz co bardziej niż kempingiem i pensjonatem przejmowałbym się generalnie wysypem turystycznej "stonki".

Podpowiedziałbym gdzie się udać żeby nie było ludzi, ale trzeba sporo iść, więc akurat dla Ciebie to słaba opcja z chora nogą. :/

Awatar użytkownika
UCIEK
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: UCIEK » czwartek, 13 lip 2017, 22:05

Załapałeś o co chodzi z tą nogą ;) Właśnie dlatego mnie to interesuje jak daleko musiałbym iść aby mieć spokój od zgiełku, aby ludź na ludziu nie leżał :evil:

Awatar użytkownika
krzysztof_cw
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: krzysztof_cw » czwartek, 13 lip 2017, 22:05

Ja tylko gdybam. Plaża jest szeroka i zlot byl już w wakacje a tłumów nie było. Mam wrażenie że nie ma skąd ich tam być. Jeden camping i pensjonat nie sprawi że nie będzie gdzie parawanu wbić :)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK :D

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 13 lip 2017, 22:10

krzysztof_cw pisze:Ja tylko gdybam. Plaża jest szeroka i zlot byl już w wakacje a tłumów nie było. Mam wrażenie że nie ma skąd ich tam być.

Mylisz się, byliśmy tak naprawdę przed sezonem na zlocie :)

Sezon zaczyna się później i w sezonie na zlot nie byłoby zgody na kempingu.

Co do nogi itd. - oczekujesz kempingu czy miejscówy? (pytam bo ten Twój wóz Drzymały wszystko ma :) )

Awatar użytkownika
krzysztof_cw
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

Postautor: krzysztof_cw » czwartek, 13 lip 2017, 22:11

stachu_gda pisze:
krzysztof_cw pisze:Ja tylko gdybam. Plaża jest szeroka i zlot byl już w wakacje a tłumów nie było. Mam wrażenie że nie ma skąd ich tam być.

Mylisz się, byliśmy tak naprawdę przed sezonem na zlocie :)

Sezon zaczyna się później i w sezonie na zlot nie byłoby zgody na kempingu.

Co do nogi itd. - oczekujesz kempingu czy miejscówy? (pytam bo ten Twój wóz Drzymały wszystko ma :) )

Oki, znasz lepiej tamtejsze realia :)

Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK :D

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: RE: Re: XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

Postautor: stachu_gda » czwartek, 13 lip 2017, 22:18

krzysztof_cw pisze:Oki, znasz lepiej tamtejsze realia :)

Wiesz, to nie chodzi o znajomość realiów przeze mnie :) Moja znajomość realiów Wyspy jest taka że w sezonie jest gęsto, ale to subiektywna ocena.

Po prostu piszę to co wiem od właściciela kempingu, który zapewne wie co mówi - przyjechaliśmy przed sezonem i tyle. Od 1 lipca do końca sierpnia nie byłoby mowy np. o muzyce po 22, bo wtedy kemping okupują ludzie, którzy chcą odpocząć w ciszy. Z naszego punktu widzenia, sezon powinien się zacząć z końcem roku szkolnego - z punktu widzenia kempingu w Sobieszewie sezon trwa, kiedy zajeżdżają tam zachodni turyści, którzy chcą odpocząć w trasie (w trasie z zachodu na wschód Europy).

Awatar użytkownika
krzysztof_cw
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: RE: Re: XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

Postautor: krzysztof_cw » czwartek, 13 lip 2017, 22:20

stachu_gda pisze:
krzysztof_cw pisze:Oki, znasz lepiej tamtejsze realia :)

Wiesz, to nie chodzi o znajomość realiów przeze mnie :) Moja znajomość realiów Wyspy jest taka że w sezonie jest gęsto, ale to subiektywna ocena.

Po prostu piszę to co wiem od właściciela kempingu, który zapewne wie co mówi - przyjechaliśmy przed sezonem i tyle. Od 1 lipca do końca sierpnia nie byłoby mowy np. o muzyce po 22, bo wtedy kemping okupują ludzie, którzy chcą odpocząć w ciszy. Z naszego punktu widzenia, sezon powinien się zacząć z końcem roku szkolnego - z punktu widzenia kempingu w Sobieszewie sezon trwa, kiedy zajeżdżają tam zachodni turyści, którzy chcą odpocząć w trasie (w trasie z zachodu na wschód Europy).

Zgadzam się. UCIEK pytał o plaże, wydaje mi się ze nawet pełny camping nie byłby w stanie zapełnić tej szerokiej plaży.

Awatar użytkownika
UCIEK
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: UCIEK » czwartek, 13 lip 2017, 22:21

Nie lubię zgiełku na plaży i tłoku gdzie jeden na drugim leży. Chodzi mi tylko o to jak daleko musiałbym iść od tego głównego wejścia na plażę, aby mieć trochę luzu na plaży.

Awatar użytkownika
UCIEK
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: UCIEK » czwartek, 13 lip 2017, 22:24

Szczególnie jak zauważyliście że jestem mocno kontuzjowany, i nie chcę za mocno robić sobie wycieczek ;)

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 13 lip 2017, 22:28

UCIEK pisze:Nie lubię zgiełku na plaży i tłoku gdzie jeden na drugim leży. Chodzi mi tylko o to jak daleko musiałbym iść od tego głównego wejścia na plażę, aby mieć trochę luzu na plaży.

Dzisiaj na którejś z karawaningowych grup na Fejsie widziałem, że na potęgę ludzie parkują przyczepy i kampery obok pasu dla samolotów w Jarosławcu/Rusinowie. Z tym że tam nie ma żadnej infrastruktury, dlatego zależy czy masz ze sobą kibel, prysznic itd. Do plaży masz 100m może. Bywałem tam, niestety nie w sezonie wysokim, ale wydaje mi się że jest to dosyć zadupiaste miejsce, a o to Ci chyba chodzi :)

Wróć do „Ogólnopolskie Zloty Fanklubu Niewiadówek”