Ładowność przyczepy Niewiadów N126N

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
OLI

Ładowność przyczepy Niewiadów N126N

Postautor: OLI » niedziela, 24 maja 2009, 13:51

Mam pytanie.Jak liczona jest maksymalna ładowność przyczepy.Czy Ciężar przyczepy liczony jest z przedsionkiem ? Czyli oprócz przedsionka można zapakować jeszcze te 100kg maksymalnej ładowności ?

serek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Ładowność przyczepy Niewiadów N126N

Postautor: serek » niedziela, 24 maja 2009, 14:34

MW modelu N jest to 620 kg ... a DMC pojazdu gotowego do drogi to 720 i tego się trzymaj ...

To że masz przedsionek nie znaczy że musisz go mieć w przyczepie ...możesz go wozić w aucie ...ale to nie zmieni faktu ,że możesz teraz dołozyć więcej do przyczepy . NIE

DMC to 720 kg , i obojętnie co w niej będziesz wozić...

Ps . dodam

Przedsionek nie jest na wyposażeniu podstawowym w przyczepach ... nie sugeruj się tym .

Np. Kupując nową przyczepę w salonie , kupisz tylko samą przyczepę , beż przedsinoka ...

Tak jest wszędzie

A co do przedsinoka to waga jego to max 30 kg. więc masz jeszcze 70 kg. do załadunku.

Pozdrawiam
życie jak droga, kiedyś się kończy...

BIGL

Postautor: BIGL » niedziela, 24 maja 2009, 18:47

Co do wagi przedsionka to zauważyłem że mój nowy Dorema jest dwa razy cięższy od starego oryginalnego :shock: W nowym mam stelaż stalowy (teleskopowy) ale i sam namiot jet cięższy :( .
Obrazek

serek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: serek » poniedziałek, 25 maja 2009, 08:32

Tak to jest z tymi zachodnimi, z racji zastosowania innego materiału... muszą być cięższe.
Mój Gerjak od starego polskiego jest cięższy o 12 kg. :(
życie jak droga, kiedyś się kończy...

Wróć do „Pozostałe”