Ciemne podwójne dają fajny efekt wizualny ale w zakupie do wymiany cena

, jak jest z efektem ciepła to się nie wypowiadam bo nie wiem ale zaje fajny efekt daje wyklejenie od wewnątrz szyb tzw. lustrem weneckim - cienka folia , od wewnątrz prawie nie zauważasz , że jest przyciemniona a z zewnątrz nic nie widać , super sprawa i odbicie promieni jest tak mocne , że jak stałem blisko tylnej szyby to czułem jak parzy z odległości około 10 cm , sprawdziłem temperaturę szyby wewnątrz i była tylko lekko ciepła , na małym stoliku bez wyklejania masło się topiło natychmiast po wystawieniu z lodówki a teraz spoko. Mam wyklejoną tylną i boczną przy kuchence . Dodam tylko jedną uwagę - do wyklejania trzeba wyjąć szybę i wyciągnąć te 2 koreczki przed wyklejaniem ( po włożyć je na swoje miejsca ) aby nie połamać szyby przed wyjęciem wykręcić 2 wkręty z listwy prowadzącej i lekko odchylić listwę około 2 cm na kawałku około 20 cm i wtedy spoko wyjdzie mijając listwę maskującą tą wzdłuż przyczepy

koszt znikomy a efekt 100 % - polecam. Sprawdzone osobiście podczas wyjazdów do Chorwacji w 2014 i 15r. nic się nie marszczy , nie odkleja , nie pęka nawet przy 40 stopniowych upałach.