przeciek / listwa

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
wacek901

przeciek / listwa

Postautor: wacek901 » poniedziałek, 25 lut 2013, 20:16

Witam ponownie mam kolejny problem ,cieknie mi listwa od tylnej szyby, odkręciłem wszystkie śruby poza jedną którą zostawiłem sobie na jutro do rozwiercenia. Po ściągnięciu górnej części uszczelki widzę że deska do której przykręcona jest listwa jest zawilgocona. Chce ją wymienić w tym celu odkręciłem od środka wszystkie śruby łącznie z zaczepami okna, oraz uchwytami do manewrowania przyczepką. Czy ktoś by mógł mi podpowiedzieć jak odkręcić teleskopy oraz jak zdemontować wewnętrzną białą ścianę (pomimo odkręcenia wszystkich śrub nie chce odejść ) do naprawy chce użyć samochodowej poliestrowej maty naprawczej silikonu oraz uszczelek na każdą nową śrubę (przeczytałem cały wątek przeciek)

jaro12331

Re: przeciek / listwa

Postautor: jaro12331 » poniedziałek, 25 lut 2013, 20:36

teleskop musisz wyjąć w bok a plastik odkrecić jes na 1 śubke a ten plastik jest przyklejony wkoło ramy okna

chris_666

Postautor: chris_666 » poniedziałek, 25 lut 2013, 21:27

wyciągasz klin z uszczelki i uszczekę , potem oddzielasz wewnętrzną plastikową wkładkę, zostaje ramka z listewek, przylkejona do skorupy (albo i nie )

pod listwę aluminiową dajesz gumowa uszczelkę , pod śruby sikaflex i gotowe

karot
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: karot » wtorek, 26 lut 2013, 17:37

biała ścianka jest przymocowana na zszywki , są schowane pod uszczelka

Wróć do „Pozostałe”