szyba
szyba
zauważyłem jeszcze w trakcie rozbiórki że szyba przednia od strony haka jest wyższa i przestaje kilka cm poniżej uszczelki no i teraz nie wiem czy wymieniać,może trochę wiać chłodem a uszczelka dolega z góry i po bokach więc woda nie podejdzie nie wiem co robić wymieniać ????
Re: szyba
Sprawdź czy prawidłowo zamknąłeś dolne zamki, być może są w pozycji tak zwanej mikro wentylacji. Jeżeli szyba dolega u góry, to jeżeli nikt nie obciął uszczelki to musi dolegać.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
To może poprzedni właściciel źle zamontował listwę zawiasową, sprawdź wielkość szyby , do D i E powinna mieć wymiar przednia 1200 X 540, tylna 1200 X 600. Może tu tkwi błąd .
olo pisze:nie da sie zamknać szyby na dolne zamki ponieważ jest za długa i zamki przestają poniżej otworu okiennego
A jak nie kłopot to wrzuc fote tego okna ... bo Kotek może ma rację ,że poprzedni właściciel zamontował okno niaczej np. opuścic je z powodu uszkodzęń listwy wewnatrz przyczepy ...a nie co niżej jest jeszcze jedna...zobacz czy masz powyzej listwy okiennej jakies otwory ... itp .
Najlepiej wrzuć zdjęcie będzie wszystko jasne
życie jak droga, kiedyś się kończy...
tak mnie wydaję się że ktoś zamontował tylną szybkę z przodu... 

W N-132 szyby są takie same zarówno z przodu jak i z tyłu , również w Enkach czyli 1200 X 600 . Nie jestem pewien co do rozmiaru w N-127 czy są takie same, ale tylna na pewno ma wymiar jak wyżej. W tej kwestii niech wypowie się Zymek.