Wymontowanie pękniętej szyby.
-
Wymontowanie pękniętej szyby.
Witam czy ktos potrafi wymontowac tylna szybe? niestety nie wiem jak to zrobic prosze o pomoc jesli ktos wie.
Re: Wymontowanie pękniętej szyby.
Witam, musisz odkręcić listwę nadokienną, wtedy zdejmiesz razem z nią szybę.Pozdrawiam
N 132 L + mercedes C 220 D
Pierwsza czynność to wyjęcie białego klina maskującego z listwy zawiasowej nadokiennej i wykręcenie wkrętów mocujących. I szyba wraz z zawiasą jest nasza. Następnie wysunąć starą szybę a na jej miejsce wsunąć nową. Sprawdzić uszczelnienie zawiasy, ewentualnie podłożyć silikonu, najlepiej akwariowego i przykręcić zawiasę wraz z szybą. wciągnąć klin maskujący i przykręcić końcówki zawiasy.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
kotek pisze:Sprawdzić uszczelnienie zawiasy, ewentualnie podłożyć silikonu, najlepiej akwariowego i przykręcić zawiasę wraz z szybą.
Najlepiej też przy okazji wymienić uszczelkę pod zawiasą, a potem dodatkowo dodać silikonu lub uszczelniacza.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
-
- Przyjaciel
A ja dzisiaj kupiłem tylną szybę u pana darius-przyczepy w Niewiadowie. Pełna obsługa i porady. Polecam chyba jako nie pierwsza już osoba.
Ile kosztuje? W jego ofercie internetowej nie ma tej szyby.
-
- Przyjaciel
W internetowej nie miał ale telefonicznie okazało się, że na składzie ma. Cena coś ok. 305 zł (pojedyncza, bezbarwna) - kupowałem jeszcze kilka rzeczy i płaciłem za całość, więc nie wiem dokładnie ile sama szyba. Nawet mówił, że będzie miał ori szyberdachy do N132 - prawdziwy rarytas.
No to ja miałem taniej, w tej cenie mogłem mieć atermiczną, wymieniałem obie, więc nie chciałem za dużo inwestować, zwłaszcza, że nie jeżdżę w zimie. Szyberdach to jest identyczny jak 126N, N375 oraz N 390.
kotek pisze: Szyberdach to jest identyczny jak 126N, N375 oraz N 390.
tu proszę o wypowiedz specjalisty w tym temacie kolegę

Ostatnio zmieniony sobota, 21 lis 2009, 01:37 przez Brian, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: ten post trzeba traktować z lekkim przymrużeniem oka ,pozdrawiam Michale :)
Powód: ten post trzeba traktować z lekkim przymrużeniem oka ,pozdrawiam Michale :)
Kto ma Enkę, niech sprawdzi czy wymiar szyberdachu wynosi 48 na 47 cm, jeżeli tak to to samo co w innych przyczepach. Niewiadów robi dużą typizację części.
Nie jestem co prawda specjalistą w tej dziedzinie , ale wygląda bardzo apetycznie i do porannej
kawy w sam raz
.
kawy w sam raz