Toż to prowokacja !!!
Paczek pisze:
Toż to prowokacja !!!
reflexes pisze:Każdy z nas kiedyś stał przed podobnym wyborem.
chris_666 pisze:ale zachodniego nie kupisz nic sensownego poniżej 10 tysi - ruiny totalne do remontu , który nie jest taki fajny jak w laminacie - 15-18 to minimum za coś co przypomina przyczepę do zdrowego życia i bezpiecznego poruszania się , a i tak nie są to perełki tylko towar do dopieszczenia ,
ipy pisze:Witajcie. Zamierzam wkroczyć w świat karawaningu- na razie zamontowałem w aucie hak holowniczy i powoli przeglądam oferty sprzedaży przyczep.
Zamierzam kupić małą przyczepkę, DMC do 750 i po swojemu ją przebudować (wydzielić mini łazieneczkę i zbudować łóżko piętrowe).
Sądziłem że Niewiadówki, jako sprzęt uznawany za niedrogi, będą znacznie tańsze od zachodnich przyczep.
Tymczasem, widzę ogłoszenia, gdzie 126E jest oferowane za niemal 4000pln- golas, bez amortyzacji, hamulca najazdowego, lodówki czy ogrzewania. Podobne ceny mają przyczepy zachodnie- ale mające wszystkie te elementy.
Czy ma sens zakup NIewiadówki, remont totalny rozpoczynając od zdarcia tapicerek i wymiany zawieszenia za pieniądze, które łącznie przewyższą zakup i podstawowy remont przyczepy zachodniej?
Widziałem remonty przyczep zachodnich, z wymianą drewnianego szkieletu- więc argument o ich nienaprawialności do mnie nie trafia.
Czy Waszym zdaniem skorupa z tworzywa sztucznego i legenda polskiej marki uzasadnia wyższą cenę? Będąc na moim miejscu, wydalibyście te same 4000pln na przyczepę zachodnią, czy Niewiadówkę?
Pozdrawiam
KONZIO pisze: Za 15- 17tysi to się spokojnie kupuje np. wszystko mającą angielkę
CornBlumenBlau pisze:reflexes pisze:Każdy z nas kiedyś stał przed podobnym wyborem.
I tu się z Szanownym Kolegą zgodzić nie mogę, gdyż ja od samego początku, jak na przyzwoitego fanklubowicza przystało;) szukałem Niewiadówki. "Tej większej, nie garbatej" jak to wtedy nie znając się na typach, modelach itp. określałem![]()
Z drugiej strony, skoro nawet chris jest ZA, to nie zastanawiać się tylko kupować
DIZZY pisze:Na zlocie maluchów przeczytałam taki napis: "Fiacie 126P to nie jest samochód to styl życia". Z Niewiadówkami chyba jest podobnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości