gdy w sierpniu 2001roku biwakowałem w północnej szwecji za kołem polarnym (okolice Jokkmokk), moim sąsiadom zabrakło gazu w butli, aby ją nabić stracili cały dzień i przejechali 400km

stico80 pisze:chriss666 a Ty masz w popierdułce małą butlę czy dużą?
A jak jedziesz samym vw t4 westfalią to też bierzesz tą 11 kg?
Chriss66 na ile mniej więcej wystarcza butla 3 kg? tak do gotowania?
p.s. I nie jest to atak jak by ktoś mógł pomyśleć tylko zwykła ciekawość
Wodnik Szuwarek pisze: Inna sprawa wyjazd za granicę wtedy rezerwa musi być.
przelewanie gazu jest bezpieczniejsze niż benzyny - nie przesadzajcie panowie z tą paniką
wężyk kosztuje max 30 zł do zrobienia samemu w 10 minut
stico80 » N, 12 maja 2013, 11:17
TomekN126N na początku to fajnie żeś się odezwał w końcu. Widzę, że Magda daje godzinkę na kompa w tygodniu, dobre i to
Co do wątku o punktach wymiany całkiem fajny, mam nadzieję, że inni też będą chcieli w tym uczestniczyć.
Chriss66 na ile mniej więcej wystarcza butla 3 kg? tak do gotowania?
Wodnik Szuwarek pisze:... wywalić za pasówkę z kufra, wrzucić dojazdówkę w spray-u i problem ...
CornBlumenBlau pisze:Przelewam gaz z 11kg do małych od kilkunastu lat. Pierwsza i najwazniejsza zasada to robić to na zewnątrz z dała od jakichkolwiek źródeł ognia, a takim może być też np upadek metalowego klucza na kamienną posadzkę lub bardzo elektryzujaca się odzież. Po prostu warto o tym wiedzieć, trochę rozsądku i wyobraźni. Warto też korzystać z wagi....
BIGL pisze:Zakładając że pojemność butli jest taka sama jak 11kg (ok 22L gazu) to wystarczy tygodniowy wypad w Bieszczady - oczywiście zakładając że propan/butan tankowany na stacji nie zamarznie nam 2-3 nocy. Nie neguję tego pomysłu, uważam że jest bardzo ciekawy ale niestety o wiele mniej praktyczny niż tradycyjna butla 11kg.
TomekN126N pisze:
W sumie tak, tylko po co oznaczenia, ile ma butla ważyć po napełnieniu itd. Nie mówie,ze jest to niemozliwe, ale że trzeba się trochę znać i nie "przelewać-przeważać".
thin pisze:Jest to problem. Kiedyś zjechałem pół Łodzi od strony Bałut i dopiero przy wjeździe do Nowosolnej po prawo jest stacja benzynowa gdzie uratowali mi wakacje
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości