Paski są super. Ja u siebie też wszystkie lampy wykleiłem i jestem bardzo zadowolony z efektu.
A nie prosciej kupic 3 zarówki rurkowe LED owe ? Efekt chyba taki sam ...
Przy biwakowaniu w dziczy dla mnie to raczej odpada.
Tylko po co aż 100 diod w jedna lampę? Ja mam najtańsze paski z allegro 3,5 wata na metr i w każdą lampę wklejałem po niecałe 50 diod.
RAFALSKI pisze:Do tego doszedł dolny fragment przy zawiasie stołu. Gdybym robił to drugi raz, wszystko byłoby z jednego kawałka. Niepotrzebnie zrobiłem dużą górną część i ten dolny pasek. Mogło to być połączone i obeszłoby się bez tej plastikowej listwy osłaniającej krawędź. Ale ogólnie efekt mi się podoba![]()
RAFALSKI pisze:Jeszcze odnośnie zszywek, najpierw próbowałem prostym, ręcznym zszywaczem tapicerskim ale nawet po naciągnięciu sprężyny na maksa zszywki nie wbijały się jak powinny i wystawały albo deformowały się. Działo się to zarówno przy montażu uszczelek jak i płyt. Poradził sobie dopiero zszywacz elektryczny na grubsze zszywki, z którym robota poszła bez problemu.
RAFALSKI pisze:Właśnie ta zmiana kąta skłoniła mnie do zastosowania dwóch kawałków ale przy montażu doszedłem do wniosku, że kąt jest tylko trochę inny i chyba pojedyncza płyta wyłożyłaby się w miarę dobrze. Piszę to nie mając pewności, to tylko moje przypuszczenie.
RAFALSKI pisze:Moim zdaniem warto spróbować, w razie czego jak nie będzie pasowało możesz przeciąć płytę i zrobić z dwóch kawałków. Mnie nie podobają się te listwy wykańczające i chciałem ich w ogóle nie zakładać a przez te łączenia wyszło na to, że użyłem dwie sztuki.
Jak przymierzałem płytę bez wyciętego otworu to faktycznie wyglądało na to, że nie wyłoży się na tym zagięciu. Po wycięciu otworu gięła się łatwiej i wyglądało na to, że dałoby się zrobić z jednego kawałka.
Wiesz, co do twardości płyty to faktycznie sprawiała wrażenie trochę twardszej niż oryginalna. Jakby co to kupowana była w OBI.
stachu_gda pisze:
sMAJSTER pisze:zwróć uwagę jakiej szerokości są u mnie ramy . przez to trzymają swoją stabilność. hdf to był pomysł ekonomiczny. W następnej wymyślę coś innego ale na pewno ramy będą szerokie
tapatapa wysyłata
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości