Hydepark

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
rogaldo1986

Re: Hydepark

Postautor: rogaldo1986 » niedziela, 22 lis 2015, 12:54

Chyba?Heh. No ale gratulacje :D

Awatar użytkownika
mr_dywan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: mr_dywan » niedziela, 22 lis 2015, 14:58

Panowie! Chować flachy! Andzia nie zdała testu ale działamy dalej :D
Klajster Miasto i Kraj

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » niedziela, 22 lis 2015, 15:25

No ale my się juz na pępkowe nastawiliśmy więc impreza Cię nie minie. Zapisy na II Wielkopolski Spot Wronczyn 2016 czas zacząć ;)

reflexes z tapatalk

Awatar użytkownika
mr_dywan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: mr_dywan » niedziela, 22 lis 2015, 15:32

Prędzej zawitam na Wodnej Farmie zgodnie z tym co obiecałem!
Klajster Miasto i Kraj

Awatar użytkownika
rogaldo1986

Postautor: rogaldo1986 » niedziela, 22 lis 2015, 16:59

Gdzie byś nie zawitał to i tak ćwiczcie, żeby Andzia zdała testy pozytywnie ;)

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » niedziela, 22 lis 2015, 19:36

mr_dywan pisze:Prędzej zawitam na Wodnej Farmie zgodnie z tym co obiecałem!

No ja nie mam przeciwwskazań. Może jakieś otwarcie sezony albo majóweczkę zrobimy :D

Awatar użytkownika
mr_dywan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: mr_dywan » niedziela, 22 lis 2015, 20:20

No właśnie o tej majóweczce sobie pomyślałem bo ciekawie to się kalendarzowo zapowiada.

Aha, zapomniałem się pochwalić - podkusiłeś mnie z tym Kasprzakiem na tyle, że wykupiłem wszystkie z Poznania w cenie do przyjęcia.

kasprzaki.jpg

A na dodatek wczoraj dostałem Zenita.

zenit.jpg
Klajster Miasto i Kraj

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » niedziela, 22 lis 2015, 20:30

No właśnie o tej majóweczce sobie pomyślałem bo ciekawie to się kalendarzowo zapowiada.

Przyjdzie czas będziemy się martwić.
Aha, zapomniałem się pochwalić - podkusiłeś mnie z tym Kasprzakiem na tyle, że wykupiłem wszystkie z Poznania w cenie do przyjęcia.

:lol: teraz jak włączysz wszystkie na raz to możesz dobrą imprezę nagłośnić.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 23 lis 2015, 08:40

To teraz z innej beczki. Może ktoś ma, używa i coś podpowie. :D
Chodzi mi od dłuższego czasy po głowie wypowiedzenie umowy na telewizję satelitarną, bo płacę za pierdyliard kanałów, a oglądam coraz mniej, bo sieka na maksa tam leci. Mam antenę więc mogę odbierać tv naziemną i to mi chyba wystarczy. Jednak dzieciaki czasem lubią pooglądać jakieś bajki, my z żoną również jakiś film, a ciągłe podpinanie laptopa mnie drażni. Niestety telewizor mam jeszcze sprawny i jeszcze bez smart tv więc znalazłem w necie różne urządzonka z androidem na pokładzie, które ze zwykłego tv właśnie takie smart tv robią i pozwalają oglądać treści z netu.
Niestety nigdy nie miałem z czymś takim styczności więc zapytuję Was, bo może ktoś ma i coś będzie mógł w temacie powiedzieć, polecić jakiś model itp, itd.
Przykładowe:
http://allegro.pl/mxq-android-4-4-smart-tv-box-4x1-5ghz-kodi-cena-i5807152115.html
http://allegro.pl/android-dongle-cabletech-urz0193-i5791059374.html

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » poniedziałek, 23 lis 2015, 09:26

reflexes pisze:To teraz z innej beczki. Może ktoś ma, używa i coś podpowie. :D
Chodzi mi od dłuższego czasy po głowie wypowiedzenie umowy na telewizję satelitarną, bo płacę za pierdyliard kanałów, a oglądam coraz mniej, bo sieka na maksa tam leci.

Ja w zeszłym roku stanąłem przed takim samym dylematem. Umowa się kończyła w C+, płaciłem jakieś chore pieniądze, bo kanały dziecięce były w droższych pakietach. Wypowiedziałem umowę i przeszedłem do cyfrowego polsatu. Mają taką usługę jak smartdom. Przy telefonie w plusie można wykupić internet lte za 1/2 ceny i do tego telewizje cyfrową za 1zł. Podkreślam,że mnie interesowały przede wszystkim bajki, na inne kanały nie patrzyłem.
No i trzeba mieć abonament w plusie na osobę fizyczną.

Te urządzenia to też ciekawe rozwiązanie. Ciekawe czy mają jakąś rodzicielską?

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 23 lis 2015, 10:17

Ja już nie chcę żadnej umowy i żadnej telewizji na abonament, mam od zawsze i płacę za chyba 80 kanałów + FTA, oglądam 5 może 10. A tak w ogóle to my z żoną już prawie w ogóle nie oglądamy tylko wolimy coś ciekawego w necie poczytać lub obejrzeć jakiś film. Kiedyś byłem fanem Discovery i podobnych kanałów ale ich poziom mocno spadł albo ja już wszystko widziałem :lol: . Dzieciakom też to tylko na dobre wyjdzie, chociaż my z żoną jesteśmy wrednymi rodzicami i małolaty (4 i 9 lat) nie mają jeszcze i długo nie będą miały w pokojach tv. Raz ten błąd popełniłem, bo ktoś mi kiedyś dał jakiś stary tv to córka miała go włączonego bez przerwy. Szybko wylądował tam gdzie jego miejsce. Internet mam od lokalnego dostawcy, mobilnego nie potrzebuję, bo mamy w telefonach w sumie parę giga do wykorzystania, a awaryjnie jeszcze Aero2, w którym można teraz wykupić pakiecik za parę złotych i działa aż miło. Od biedy mogę podłączać laptopa jak chcę coś oglądnąć ale to jest upierdliwe i dlatego chciałbym coś takiego jak podlinkowałem, bo to jest cały czas w pogotowiu. Dodatkowo można to pierwsze pod stereo podłączyć i radia z netu posłuchać, bo u mnie na wsi są dostępne tylko te ogólnopolskie stacje (RMF, Zet, MaRyja itp, itd) gdzie też sieka leci na maxa. Ochrona rodzicielska nie jest mi potrzebna, bo moje dzieciaki wiedzą które kanały mogą oglądać, a ja kontroluję czas żeby to oglądanie nie stało się pomysłem na życie.

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » poniedziałek, 23 lis 2015, 10:39

Telewizor w pokoju dziecka to chyba najgorsza rzecz jaka może być.
Z blokady ja nie korzystam,ale mój szwagier blokuje komputer i chyba telewizor dzieciom (nieco starsze od twoich), dlatego pytam.

Alternatywa ciekawa może ktoś używa to się wypowie.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 23 lis 2015, 10:52

Telewizor w pokoju dziecka to chyba najgorsza rzecz jaka może być.

Teraz to wiem, chociaż od dzieciaka miałem i tv i kompa (C64) w pokoju :)

Telewizory, które mam chyba mają blokadę więc jak coś da się to zrobić, a net od konkretnego urządzenia to ja mogę obciąć na routerze :) . Poza tym z telewizją problem się rozwiąże sam, bo nie będą miały co oglądać :lol: :lol: :lol:
Już dzieciakom, bo to nieuniknione, wstawię komputery do pokoi to na pewno na początek z kontem usera z ograniczeniami i podglądem przez na przykład teamviwera :) . Przyjdzie czas to będę się martwił, chociaż pewnie szybciej niż myślę, bo córka coraz częściej musi korzystać żeby przygotować się do szkoły. Z trzeciej strony nie wiem czy jest sens, bo ja mam laptopa, żona ma netbooka, a na korytarzu na piętrze stoi i się kurzy stary blaszak z którego w każdej chwili mogą korzystać.

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » środa, 25 lis 2015, 16:43

Co o tym myślicie?

Porzucił pracę w korporacji, żyje w kamperze. "To sposób na emeryturę za życia"

http://www.rmf24.pl/news-porzucil-prace ... d,1925834#

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » środa, 25 lis 2015, 17:14

Benior pisze:Co o tym myślicie?