vvarrior pisze:Do Chorwacji daszek by wystarczył ale niestety nie samą Chorwacją człowiek żyje i w naszym klimacie to bez przedsionka ani rusz. Tak jak część z Was my też używamy budki raczej jako sypialni. Przedsionek to część "klubowa" gdzie się gotuje, przesiaduje no ipije.
Poza tym jednak jesteśmy zwolennikami intymności i czasem jak się poukładać nie chce gratów a wychodzimy w teren to najprościej zasunąć suwak;) i wydaje się że jest porządek...z zewnątrz:D.
Tak więc dzięki Wodniku za http://archiwum.allegro.pl/oferta/60d-namiot-turystyczny-xxl-tunelowy-4-6-osobowy-i3080233419.html i tego będziemy poszukiwać bo na razie ani alledrogo ani google nigdzie nie wyszukuje w sprzedaży. Poza tym sam pawilon przyda się przy innych imprezach plenerowych.
vvarrior pisze:Dzięki, napisałem już zapytanie i do jeszcze 2-ch....może gdzieś coś jeszcze zostało:). Ale to jest dokładnie to co chodziło mi po rozczochranej od dłuższego czasu. Nasz niewiadowski przedsionek lekko ucierpiał podczas letniego pobytu i małym "tornadzie". Przydało by się w nim wymienić poszycie dachu bo i słonko zrobiło swoje. Więc zacząłem się zastanawiać co by tu jeszcze zepsuć i wyszło...zepsujemy gotowy namiot... jeśli tylko go dorwiemy.
Reflexes brałem też Twój model pod uwagę ale właśnie te ściany. Dzięki za praktyczną uwagę.
BellaUrsa pisze:reflexes, tak patrzę na ten przedsionek z Juli i się zastanawiam, jakby to wyglądało, gdyby na połowie odległości między podłożem a dachem odciągnąć te luźne ścianki na boki np, za pomocą takich gumek do mocowania bagażu, żeby tylko napiąć bardziej materiał. Można by w ten sposób doczyć jakieś oczko w przedsionku, i łapać taką gumą np. za zewnętrzne uchwyty od przyczepki.
Wstępnie już myślałem o takim przedsionku z Juli, choć na razie nie mam własnego N, ale wydaje mi się do fajną alternatywą, dla o wiele droższych przedsionków, szczególnie na potrzeby krótszych wyjazdów - oby tylko było jak przymocować górę przedsionka, a reszta da radę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości