Pisząc o klejach miałem na myśli takie "preparaty": http://allegro.pl/klej-termoprzewodzacy-do-radiatorow-itp-i3233713725.html .
W na zlot niestety nie dotrzemy bo pracuję przy realizacji imprez a tu się złożyło że i 31 maja i 1 czerwca mam imprezę plenerową więc nie ma szans...a żal wielki.
Więc bym się uśmiechnął jakoś wysyłkowo jak się dogadamy o grzałkę.
Ale mam jeszcze pytanie. Rozumiem że na zasilaniu lodówki wpinam przełącznik 12V/220V a termopara zostaje ta sama? Czy jakimś innym mykiem?
Tymczasem w naszym pingpongu w ostatni weekend przymocowałem akumulator w kuferku.

Przykryłem go od góry kawałkiem linoleum żeby przez przypadek coś na spadło na klemy powodując zwarcie. Do plusowej klemy będzie jeszcze
podkręcony wyłącznik akumulatora.
Jako kolejną może dla niektórych bezsensowną kwestią było zrobienie pseudo odgromnika. Bardziej pewnie jako efekt psychologiczny bo przy bezpośrednim trafieniu to na nic się nie zda ale może szansa że część ładunku spłynie sobie do ziemi. Połączyłem listwy ozdobne do podwozia cepki linką stalową a samo podwozie uziemiam sztycą wbijaną w ziemię.

Zarazem jest punkt łączenia instalacji ochronnej 220V. Większe szanse na zadziałanie różnicówki jeśli na wejściu zasilania na polu nie było by podpiętego "bolca".

Poza tym powoli spinam instalacje do kupy. Podpiąłem już zasilanie cepki z samochodu. Jak pisałem wcześniej od strony samochodu będzie jeszcze poprowadzony przewód 2x4mm^2 z akumulatora a światła samochodu będą sterowały tylko przekaźnikiem żeby poprawić trochę spadki napięcia na instalacji. Bo robi się trochę dużo tych odbiorników jak na obciążenie świateł samochodu - nie mówiąc o ładowaniu akumulatora przyczepy podczas jazdy i zasilaniu lodówki jeśli grzałka miała by 120W.

Dodatkowo za pomocą drewnianego klocka poprawiłem

Ostatnio zostało tam trochę wody która postanowiła nabrać wyjątkowego aromatu podczas stania w nim i dlatego teraz odpływ leci prosto do wiaderka bez przystanków;).
Kilka dni temu wpadł mi w ręce kompletny minibojler od dystrybutora wody (dar natury, eden)... teraz kombinuje nad nim...bo grzech z nim nie zakombinować;). Regulator temperatury, grzałka, pływak z zabezpieczeniem poziomu...