dach
dach
witam
po ostatnich dość intensywnych deszczach zalało cepke,moim zdaniem woda dostała się przez dach ponieważ lużne są zapięcia.zalane zostało tylko siedzenie , oparcie zostało suche więc okno wykluczam.macie jakieś sposoby na uszczelnienie dachu?proszę o jakieś pomysły.pozdrawiam
po ostatnich dość intensywnych deszczach zalało cepke,moim zdaniem woda dostała się przez dach ponieważ lużne są zapięcia.zalane zostało tylko siedzenie , oparcie zostało suche więc okno wykluczam.macie jakieś sposoby na uszczelnienie dachu?proszę o jakieś pomysły.pozdrawiam
Re: dach
Myślałam o czymś takim na przykład:
http://www.uszczelki-market.pl/sklep/us ... id,41.html" target="_blank. To zamiast uszczelki na kołnierzu w skorupie.
Ale najprościej sprawdź, czy zda egzamin zwykła uszczelka samoprzylepna, którą stosujemy do okien (tylko nie piankowa!). Przyklej ją po prostu na uszczelce w skorupie.
http://www.uszczelki-market.pl/sklep/us ... id,41.html" target="_blank. To zamiast uszczelki na kołnierzu w skorupie.
Ale najprościej sprawdź, czy zda egzamin zwykła uszczelka samoprzylepna, którą stosujemy do okien (tylko nie piankowa!). Przyklej ją po prostu na uszczelce w skorupie.
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Słuchaj Zoji bo dobrze pisze. Sprawdź a najlepiej wymień uszczelki od wszystkich śrub w dachu (rączki, zaczepy...). Dach zachodzi z każdej strony jakieś 10-15 cm, więc deszcz musiałby padać poziomo żeby nalać do przyczepki. U mnie raz nalało wody przez kołnierz, ale to podczas mycia dachu myjką ciśnieniową i to niewiele dlatego uważam, że podczas deszczu jest to niemożliwe.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
dzięki Zoju za rade spróbuje z tymi uszczelkami. tak jak pisałem wyżej sprawa jest dziwna bo po intensywnym deszczu z silnym wiatrem mam zalane samo siedzenie,oparcie jest suche .mam bardzo lużne zaczepy i być może silny wiatr zacina deszcz do środka .w tym tygodnie podjadę i zmierze na ile cm mogę unieść klapę
z jednej strony pęknięty był zamykacz klapy i była ona trochę krzywa.wymieniłem zamykacz klapy i teraz równo się zamyka ale zaczepy zrobiły się lużne.nie wiem ile czasu był pęknięty ale chyba długo.mam wrażenie ,że cepka stała gdzieś i służyła jako domek na wczasach w mielnie.uszy próbowałem zrobić sam ale muszę znależć drut podobny do oryginalu