TomekN126N pisze:Ale wracając do naszych usprawnień - biorąc sobie Twoją uwagę do serca - trzeba było by :
- zdemontować trumy
- zdemontować wszelkie dodatkowe oświetlenenia, solary
- być może pozrywać naklejki , również te klubowe,
- sprawdzić czy aby nie ma w kloszach żarówek ledowych
- a najlepiej wprowadzić coroczny ( a jeszcze lepiej co tygodniowy ) płatny przegląd tech.
- itp.....
Przepraszam, że wtrącę, ale nie do końca się zgadzam. Truma, solar, czy naklejki nie stanowią o bezpieczeństwie jazdy (o ile są dobrze zamontowane. No i nie zwracam uwagi na DMC cepki, choć przy remoncie będę zwracał uwage na każdy kg użytego materiału). Żarówki led chyba też nie, o ile ich światło jest widoczne tak samo, jak fabrycznych. Natomiast bagażnik rowerowy musi być wykonany z takich materiałów, które podczas jazdy nie odpadną, nie pogną się itd. Twoje bagażniki są pożądne - to widać - ale znam ludzi, którzy robią coś byle jak, aby było i potem na drodze różne rzeczy się dzieją. Ja wychodzę z założenia, że albo coś robić konkretnie, albo wcale. Ty widać także. Są jednak ludzie, którzy myślą "jakos to będzie", albo poprostu nie mają wiedzy i robią na zasadzie prób i błędów. Takich na szczęście nie ma w tym fanklubie. Jednak przed takimi ludźmi i ich "wynalazkami" chroni nas homologacja. Osobiście widziałem, jak na autostradzie jednemu kolesiowi spadł rower z bagażnika z tyłu klapy przy prędkości 100km/h - wyobraź sobie, co się wtedy dzieje. Z kolei jechałem za gościem, który do passata kombi przyczepił 3 rowery na sznurkach, zasłaniając tablicę i wszystkie swiatła tylne (po rejestracji widać, że był spod Krakowa i dojechał tak w okolice Nowej Soli). Jak mu zwróciłem uwage na CB, to mnie jeszcze opier... Więc niektórzy myślą, ze jakoś sie dojedzie. Po to bagażniki mają homologację. A z tym przeglądem, to nie kracz, bo wiesz....
Przełóżmy ten temat do innego wątku , bo spamujemy powitalnie .
Tylko tak na koniec powiem że "W Zimbabwe to mają życie ......"