Nasze Holowniki
Re: Nasze Holowniki
Ja ciągnę niewiadówki zielony Fiatem 126p ELX z 98 roku.
Skoda Octavia+Fiat 126p FL+Fiat 126p ELX+Daewoo Matiz+ N126b + N250c
To i ja się pochwaję naszym nowym nabytkiem 
W piątek będziemy ją mieli pod domkiem, bo poprzedni właściciel odbierze stały dowód i dopiero dostanie resztę kasy.
Teraz trza się pozbyć Meganki... oddam tanio w dobre ręce

W piątek będziemy ją mieli pod domkiem, bo poprzedni właściciel odbierze stały dowód i dopiero dostanie resztę kasy.

Teraz trza się pozbyć Meganki... oddam tanio w dobre ręce

Pozdrawiam
Małgorzata
Opel Astra Kombi 1,9 CDTI + N126n
Małgorzata
Opel Astra Kombi 1,9 CDTI + N126n
Mam pytanko do kolegi rafała, BIGLa , lub stefa , ale nie tylko , również do innych znawców tematu
czy wcześniej wychodziła Niva 5 drzwiowa ?
....
http://otomoto.pl/lada-niva-5-drzwiowa- ... 30065.html
czy wcześniej wychodziła Niva 5 drzwiowa ?
....
http://otomoto.pl/lada-niva-5-drzwiowa- ... 30065.html
N126n '91 + Renault Megane Kombi 1.9d '99
Są takie odmiany , ale ze względu na ich małą liczbę i ewnentualny dostęp do części nie polecam zakupu. 

- rafał
- Fanklubowicz
BIGL pisze:Są takie odmiany , ale ze względu na ich małą liczbę i ewnentualny dostęp do części nie polecam zakupu.
A po za problemem szczególnie z częściami typu blacharskiego standardowo silnik 1,7 taki jak w mojej trochę za słaby jak do auta cięższego o ok 35% musiałby być tam coś koło 2,5 litra. Jak na 5 drzwiówkę to już bym wolał chevroleta niva , z tym że jest już temu bliżej do suva...

Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .
rafał pisze:BIGL pisze:Są takie odmiany , ale ze względu na ich małą liczbę i ewnentualny dostęp do części nie polecam zakupu.
A po za problemem szczególnie z częściami typu blacharskiego standardowo silnik 1,7 taki jak w mojej trochę za słaby jak do auta cięższego o ok 35% musiałby być tam coś koło 2,5 litra. Jak na 5 drzwiówkę to już bym wolał chevroleta niva , z tym że jest już temu bliżej do suva...
Szukał szwagier coś w teren a mnie zaraził .
Zaczynają mnie troszkę interesować takie autka .
Łada Niva bo tania, a pięciodrzwiowa ...no bo rodzina
To co może polecicie - coś takiego 90% po asfalcie i 10 % po lesie ....
No i żeby oczywiście pociągnęło Niewiadkę.
No i żeby tanie było , ładne, zgrabne, nieawaryjne, ekonomiczne, ekologiczne piękne i śliczne

Post usuniety
Ostatnio zmieniony niedziela, 3 mar 2013, 21:18 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Paczek pisze:To co może polecicie - coś takiego 90% po asfalcie i 10 % po lesie ....
No i żeby oczywiście pociągnęło Niewiadkę.
No i żeby tanie było , ładne, zgrabne, nieawaryjne, ekonomiczne, ekologiczne piękne i śliczne![]()
![]()
Heh, gdyby nie jedno z tych kryteriów, widzi mi się, że mus to być rower

- stef
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
To zamiast nivy to bym polecał jeep cherokee - równie tanie w zakupie, mniej rdzy, wygodniejsze a pali podobnie - no może ciut więcej.
Za około 8-10 tyś można kupić cherokee z silnikiem 4.0 z gazem, a jak nie cherokee to można poszukać grand cherokee. tez fajne autko ale ma więcej elektroniki. Jadnak gdy się jeździ po szutrach a nie w ciężkim terenie to super się sprawdza.
Myślę że lepsza alternatywa dla rdzewiejącej nivy.
Za około 8-10 tyś można kupić cherokee z silnikiem 4.0 z gazem, a jak nie cherokee to można poszukać grand cherokee. tez fajne autko ale ma więcej elektroniki. Jadnak gdy się jeździ po szutrach a nie w ciężkim terenie to super się sprawdza.
Myślę że lepsza alternatywa dla rdzewiejącej nivy.
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ
T4 EuroSky 550
było
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 21:11 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
- stef
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Jeździłem 3 lata. Kupiłem za 6 tyś, włożyłem 3,5 tys (łącznie z gazem, radiem, hakiem) i sprzedałem po 3 latach za 12tyś - to złe auto ? Pokaż lepsze.
Aha nigdy mi nie nawaliło w drodze, a miałem akurat studia w Krakowie więc 2 razy w miesiącu śmigałem pomiędzy Białymstokiem a Krakowem, więc km narobił. W trasie palił 14l/100km, ale pełne obłożenie, bagaże no i nie oszczędzałem, bo ekonomiczna prędkość to 110km/h.
A ceny części dużo tańsze niż do grupy VW.
Wadą jest spalanie - niestety amerykanie maja inne ceny paliw.
Kumpel z którym bawimy siew terenie więcej kasy i pracy włożył w swoja nive w tym samym okresie czasu - części tańsze ale częściej je wymieniał.
Uważam że jeep to dobre auto, ale trzeba trafić na dobry egzemplarz, bo niestety większość to już przechodzone auta które w swoim życiu naciągały się przyczep lub były ostro katowane w ternie.
Ja szukałem bez gazu i bez haka do tego w miarę niedawno sprowadzonego - i udało się
Aha chyba że piszesz o jeepie z silnikiem 2,1 lub 2,5 TD... to masz 100% racji. Jak Jeep to tylko benzyna, ewentualnie +gaz.
tak wyglądam w czasie zakupu:

a tak po 3 latach w czasie sprzedaży:

Aha nigdy mi nie nawaliło w drodze, a miałem akurat studia w Krakowie więc 2 razy w miesiącu śmigałem pomiędzy Białymstokiem a Krakowem, więc km narobił. W trasie palił 14l/100km, ale pełne obłożenie, bagaże no i nie oszczędzałem, bo ekonomiczna prędkość to 110km/h.
A ceny części dużo tańsze niż do grupy VW.
Wadą jest spalanie - niestety amerykanie maja inne ceny paliw.
Kumpel z którym bawimy siew terenie więcej kasy i pracy włożył w swoja nive w tym samym okresie czasu - części tańsze ale częściej je wymieniał.
Uważam że jeep to dobre auto, ale trzeba trafić na dobry egzemplarz, bo niestety większość to już przechodzone auta które w swoim życiu naciągały się przyczep lub były ostro katowane w ternie.
Ja szukałem bez gazu i bez haka do tego w miarę niedawno sprowadzonego - i udało się
Aha chyba że piszesz o jeepie z silnikiem 2,1 lub 2,5 TD... to masz 100% racji. Jak Jeep to tylko benzyna, ewentualnie +gaz.
tak wyglądam w czasie zakupu:
a tak po 3 latach w czasie sprzedaży:
Stefan
T4 EuroSky 550
było
T4 EuroSky 550
było
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 27 lut 2013, 23:22 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Według mnie tylko jedne auto jest w stanie sprostać tak rygorystycznym kryteriom Paczka. Jest to służbowe Seicento 600 z LPG
.
Gdzie nie wjedzie terenowy to poradzi se służbowy
Spalanie w Jeepie 14L/100 - jasne
- w trasie może tak, tak w ogóle to 24 -25. Nie piszmy bajek bo ktoś kupi i będzie się dziwił przy tankowaniu
.
Nivka oprócz niezaprzeczalnego uroku osobistego i ekonomicznego silnika ma jeszcze jedną jakże istotną zaletę - pozwala co jakiś czas w sobie pogrzebać i to jest opium dla duszy w czasach aut nietykalnych
Z tą rudą to bym tak nie demonizował - sprawa jest do opanowania 

Gdzie nie wjedzie terenowy to poradzi se służbowy

Spalanie w Jeepie 14L/100 - jasne

Nivka oprócz niezaprzeczalnego uroku osobistego i ekonomicznego silnika ma jeszcze jedną jakże istotną zaletę - pozwala co jakiś czas w sobie pogrzebać i to jest opium dla duszy w czasach aut nietykalnych

Wróć do „Samochody Niewiadówek”