Czy mamy na forum mechaników stosujących urządzenia jak w temacie?
Najbardziej interesuje mnie - z wiadomych względów - MB Star SD Connect C4
Ale inne też, tj. Delphi, Ancel itp...
Tester diagnostyczny OBD2
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: Tester diagnostyczny OBD2
Delphi wedlug mnie to raczej do zczytywania blędów nìż do codowania. Co do innych to nie znam.
Tabbert Sportiv 395/ Opel Insignia Sport Tourer
2020- 7 nocy 700km
2019-46nocy 1577km
2018-39 nocek 3963 km
2020- 7 nocy 700km
2019-46nocy 1577km
2018-39 nocek 3963 km
Może @Dworek pomoże?
- robert
- Administrator
Murano pisze:Może @Dworek pomoże?
A widzisz....
Zaćmiło mnie. Przecież mamy na forum najlepsze źródło informacji.
Posiadanie przeze mnie skalpela nie zrobi ze mnie chirurga. Jak ktoś sobie kupi młot i kowadło to nie będzie kowalem... ja posiadam prosty interfejs z aplikacją na telefon Piston, proste błędy odczytam a z całą resztą udaję się do znanych mi specjalistów. Moim zdaniem kupowanie takiego sprzętu dla własnego użytku to zupełne nieporozumienie. Do tego współcześnie korzysta się z łączy online do wszelakiego kodowania, programowania określania strategii naprawy itd. W ASO znacznie ogranicza się funkcje SD, dobry ale podkreślam DOBRY fachowiec z chińska SD więcej "pokombinuje" niż ASO ale potrzebna szeroka wiedza doświadczenie i kontakty.
To napisałem ja, dworek 

z1c00 pisze:Delphi wedlug mnie to raczej do zczytywania blędów nìż do codowania. Co do innych to nie znam.
z1c00 mnie "zdniagnozował" w Ciechocinku na poczekaniu, widzę że Mercedes to nie jego bajka

i Delphi nie polecam, jak Mówi Piotr - szału nie ma.
Chińczyk chińczykiem, z naszym podejściem (teraz mam VCDS i super wszystko gada) i na nasze potrzeby sprawdza się wyśmienicie.
Co do Mercedesa.... Kiedyś miałem, ale tam tylko klucz 8,10,13,17 i młotek - błędów nie było

Niewiadko-noce
2024 - 3200km i 14 nocy "nową" N126NT
Mój remont N126N "nr.1" i "nr. 2"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3072
N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891
2024 - 3200km i 14 nocy "nową" N126NT
Mój remont N126N "nr.1" i "nr. 2"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3072
N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891
Karolus pisze:Co do mercedesa.... Kiedyś miałem, ale tam tylko klucz 8,10,13,17 i młotek - błędów nie było:D:D::D

...no do diagnozowania W123 to najlepszy jest słuch muzyczny

To napisałem ja, dworek