Gaz i lodówka
Gaz i lodówka
Witam. Potrzebuję pomocy. Nie wiem jak działa zawór w mojej lodówce dometic. Wygląda, że nie mogę zmniejszyć pokrętłem płomienia, nie wiem jak to ugryźć. Może ktoś pomóc? Proszę.
Re: Gaz i lodówka
Jeśli ktokolwiek z forum ma Ci pomóc to oznacz z jakim modelem lodówki mamy do czynienia. Dodatkowo dołącz zdjęcia. Np. panel, stan ogólny, stan palnika itp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Samoogon
jadwig.64 pisze:Witam. Potrzebuję pomocy. Nie wiem jak działa zawór w mojej lodówce dometic. Wygląda, że nie mogę zmniejszyć pokrętłem płomienia, nie wiem jak to ugryźć. Może ktoś pomóc? Proszę.
Zawór w twojej lodówce działa jak każdy zawór, reguluje dopływ gazu do palnika.
Jak kolega napisał, więcej danych.
Zdemontuj i wyczyść palnik, niczym tam nie źgaj bo zniszczysz dyszę (chyba, że jakimś miękkim włosem)
Skąd wiesz, że nie możesz zmniejszyć płomienia?
Jak odpalę to cały czas jest duży płomień, nawet po kilku minutach nie idzie pokrętłem nic a nic zmniejszyć płomienia.
Lodówka Dometic RF60 2011 rok, kupiłem używaną, dwa lata nic się nie działo i teraz zaczęła gasnąć. Przedmuchałem wszystko, dysza i palnik jak nowe, myślę że to coś z pokrętłem? Tylko co odpowiada za zmniejszenie przepływu jak reguluję pokrętłem?
Lodówka Dometic RF60 2011 rok, kupiłem używaną, dwa lata nic się nie działo i teraz zaczęła gasnąć. Przedmuchałem wszystko, dysza i palnik jak nowe, myślę że to coś z pokrętłem? Tylko co odpowiada za zmniejszenie przepływu jak reguluję pokrętłem?
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Przedmuchałeś czyli "podłączyłeś" kompresor zamiast butli?
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
RollerTeam Kronos 284TL
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
RollerTeam Kronos 284TL
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Tak ,jak wyczytałem na forum skręciłem odpala jak złoto tylko dziwnie bo nie można zmniejszyć płomienia
Temat do zamknięcia ,okazało się że pokrętło podczas wciśnięcia nie dopycha krućca środkowego do końca i termopara nie załapuje elektromagnetycznie ,malutka podkładka załatwiła sprawę na razie bo pokrętło do wymiany pękło?