PRL
-
- Fanklubowicz
Re: PRL
U mnie nie uchowało się wiele rzeczy z minionej epoki a to dlatego, że przy przeprowadzce dwadzieścia kilka lat temu wiele rzeczy wylądowało w śmieciach jako niepotrzebne. Uchowało mi sie tylko kilka map
A dwa lata temu na eBay w Estonii znalazłem radziecką mapę wojskową Świdnicy
I uprzedzając pytania mapa nie jest na sprzedaż. Gdzies jeszcze poniewiera się radziecki rzutnik do slajdów, kalkulator Unitra Brda 11u i dwa radia z lat 60-tych ( jedno z gramofonem).
A dwa lata temu na eBay w Estonii znalazłem radziecką mapę wojskową Świdnicy
I uprzedzając pytania mapa nie jest na sprzedaż. Gdzies jeszcze poniewiera się radziecki rzutnik do slajdów, kalkulator Unitra Brda 11u i dwa radia z lat 60-tych ( jedno z gramofonem).
Poziom alkoholu powyżej 0,5 promila zapewnia doraźną nieśmiertelność...
N126n `89 dizel edyszyn - już nic nie robię, a jednak...
N132T `84 gaz edyszyn
Opel Zafira B '08 - podrobiona pora sprzedać
Ford S-Max mk1 '14 - holownik
Ford Fiesta MK7 '09 -małe, srebrne toczydełko
Towarówka ze Świdnika
N126n `89 dizel edyszyn - już nic nie robię, a jednak...
N132T `84 gaz edyszyn
Opel Zafira B '08 - podrobiona pora sprzedać
Ford S-Max mk1 '14 - holownik
Ford Fiesta MK7 '09 -małe, srebrne toczydełko
Towarówka ze Świdnika
Miron EZD pisze:Jakby tak zebrać wszystkie eksponaty,
które są w posiadaniu klubowiczów, niejedno muzeum mogło by pozazdrościć
I to jest fajny pomysł na jakiś zlocik.
Dyskusja o niby-zlocie (18 postów) posprzątana. R.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Wchodzę dzisiaj po drodze do sklepu lakierniczego a tam taki sztos!!!!
Przyznać szczerze, kto słyszał o istnieniu Fiata 130?
127,...,132 ok ale 130!!!!????
Motor 3,2 V6, coupe, dwoje drzwi, wielki jak stodoła! Podobny gabarytem i sylwetką do Forda Granady.
Podobno byk oferowany w Europie, w Polsce nigdy.
Przyznać szczerze, kto słyszał o istnieniu Fiata 130?
127,...,132 ok ale 130!!!!????

Motor 3,2 V6, coupe, dwoje drzwi, wielki jak stodoła! Podobny gabarytem i sylwetką do Forda Granady.
Podobno byk oferowany w Europie, w Polsce nigdy.
Murano pisze:Przyznać szczerze, kto słyszał o istnieniu Fiata 130?
Słyszałem, czytałem ale o sedanie który był swego czasu flagową limuzyną Fiata. O wersji coupé nie miałem pojęcia, że istniała.
Piękna, lekka sylwetka, zwiewniejsza niż np. w Monzie, choć to jednak późniejsze auto. Chętnie zobaczyłbym na żywo.
RAFALSKI pisze:O wersji coupé nie miałem pojęcia, że istniała.
Bryczka na tyle niszowa, że tylna szyba współczesna dorabiana, z ogrzewaniem!!!

Na jednym ze zdjęć widać gęsto ułożone nitki ogrzewania.
Ja pierwsze widzę....
Murano pisze:tylna szyba współczesna dorabiana, z ogrzewaniem!!!
Na pewno? Z tego co kojarzę miały to w standardowym wyposażeniu.
Edit.
Zerknij jeszcze raz na fotki. Na tej z tylną szybą widać, że jest leciwa. Niespotykane raczej dzisiaj rozłożenie drucików i ich łączenie widoczne po lewej stronie które wygląda na stare.
A na fotce z deską, w rzędzie przycisków powyżej tych od sterowania szyb, drugi od lewej to chyba jest od ogrzewania szyby.
To, że było grzanie to nie ulega wątpliwości.
Rafał oglądałem go dokładnie. Tak jak stoi wyjechał świeżo po lakierze i składają.
Tylna szyba jest na 100% współczesna. Wygląda na to, że mogła być wcześniej wkładana i teraz ponownie rozklejania.
Nie ma na niej żadnego logo Fiata ani innej włoskiej marki a jedynie nieznane mi logo.
Poza tym ułożenie nitek i ich gęstość oraz grubość przypomina trochę przednie szyby ogrzewane z Forda.
Nie ma jeszcze uszczelki wykańczającej (a szyba klejona) i krawędzie ewidentnie świadczą o niefabrycznej części.
Wiem, że nie wyglądają szczególnie boczne "kolektory" nitek świeżo ale na bank nie jest to szyba z lat 70', a z tego okresu jest auto.
Rafał oglądałem go dokładnie. Tak jak stoi wyjechał świeżo po lakierze i składają.
Tylna szyba jest na 100% współczesna. Wygląda na to, że mogła być wcześniej wkładana i teraz ponownie rozklejania.
Nie ma na niej żadnego logo Fiata ani innej włoskiej marki a jedynie nieznane mi logo.
Poza tym ułożenie nitek i ich gęstość oraz grubość przypomina trochę przednie szyby ogrzewane z Forda.
Nie ma jeszcze uszczelki wykańczającej (a szyba klejona) i krawędzie ewidentnie świadczą o niefabrycznej części.
Wiem, że nie wyglądają szczególnie boczne "kolektory" nitek świeżo ale na bank nie jest to szyba z lat 70', a z tego okresu jest auto.
- tomcat
- Moderator
Murano pisze:... Podobny gabarytem i sylwetką do Forda Granady.
Rzeczywiście...
Jakby ktoś odjął Granadzie dwoje drzwi.

Swoją drogą, byłem kiedyś posiadaczem Granady w bardzo podobnym kolorze

Wróć do „Hobby Fanklubowiczów”