]He,he będę miał remontowy jak Grzegorz, nie ma lipi..
Zwracajcie uwagę na narzędzia, niżej Parkside nie schodzę:)

- Wiec w ostatnich dniach porwałem się na wyprodukowanie szyby podwójnej /4mm bezbarwna, 6mm dystans i 3mm dymiona. Na foto naroznik z dystansem
Wiec juz wiem, ze pomysł aby szlifowac i wycinać te "łuki w domu na wersalce jest tak samo dobry jak chvy.
Opiłeczki PMMA na widok zmiotki z tworzywa potrafiły uciekac jakby petarde ktos wrzucił...
O dokładnosci nie wspomnę. Ale przed wycinaniem CNC dowiedziałem sie ze materiał trzeba potem wygrzewać, dwa dni w kolejce zamówień. okazało się ze szlifowałem ten towar 4 dni i nie jestem zadowolony z efektu.
Sam pomysł na plexe pojawił się dzieki K.pl i rozdziałowi "moja szyba"
Teraz technicznie: PMMA i klej Acryfix to tak wdzieczne i pasujące tworzywa, praca to przyjemność. Ale do wprawy trzeba dojść. Mi się udało przy czwartym narozniku.
Klej w miejsce spoiny nanosimy jednym szlaczkiem, który moze kończyć sie w literęT. Nie za mało żeby rozpłynął sie po całej powierzchni stykowej i nie za dużo by przy dociskaniu nie wypłyneło nic poza obrys. Choć też bez paniki, bo klej jest b transparentny i wiele wybacza. I po 5 mniutach jest efekt pełnej wytrzymałości a ja nie lubie czekać:)
postaram się o wiecej foto.
M