GrzegorzBruta pisze:Wiem, że ta lodówka już nie ruszy bez zabiegu wlania czynnika lub przeszczepie całego parownika. Szkoda mi jej, bo trochę się przy niej narobiłem.
Czyli co ? Odstała 48h i nie ruszyła ?
GrzegorzBruta pisze:Wiem, że ta lodówka już nie ruszy bez zabiegu wlania czynnika lub przeszczepie całego parownika. Szkoda mi jej, bo trochę się przy niej narobiłem.
dzin1975 pisze:GrzegorzBruta pisze:Wiem, że ta lodówka już nie ruszy bez zabiegu wlania czynnika lub przeszczepie całego parownika. Szkoda mi jej, bo trochę się przy niej narobiłem.
Czyli co ? Odstała 48h i nie ruszyła ?
dzin1975 pisze:No to chyba musisz odpuścić...

GrzegorzBruta pisze:Dzisiaj zacząłem się rozglądać nad pistoletem do klejenia tapicerki, tapicerkę mam kupioną na piance i chce piankę potraktować klejem z pistoletu. Ściany pędzlem ale pianki się trochę boję i lepiej może nakładać klej pistoletem. Co sądzicie?

Dlaczego ? Wszystkie przyrządy do kołkowania mebli oraz ręczne urządzenia do wykonywania połączeń mają standardy zachodnie. Zachodnie płyty mają grubości 12 mm 16 mm oraz 20 mm ( są również większe ) Do takich płyt są produkowane okucia (zawiasy, uchwyty itp)
 Dlaczego ? Wszystkie przyrządy do kołkowania mebli oraz ręczne urządzenia do wykonywania połączeń mają standardy zachodnie. Zachodnie płyty mają grubości 12 mm 16 mm oraz 20 mm ( są również większe ) Do takich płyt są produkowane okucia (zawiasy, uchwyty itp)  

Widzimy też koszt jednego metra kwadratowego
 Widzimy też koszt jednego metra kwadratowego  
  Chyba, że ktoś ma skłonności do demolki po zażyciu środków
 Chyba, że ktoś ma skłonności do demolki po zażyciu środków  Jednak w tym przypadku, to mogę jedynie polecić jako materiał stal, blacha ryflowana aluminiowa lub tym podobne
 Jednak w tym przypadku, to mogę jedynie polecić jako materiał stal, blacha ryflowana aluminiowa lub tym podobne 
 dyngusa też nie zamierzam w przyczepie robić
 dyngusa też nie zamierzam w przyczepie robić  

+ Ford Transit 85T260
 + Ford Transit 85T260
kubuś pisze:Witam. Czy sklejka, czy MDF, czy meblowa... Meble były ok, więc zamontowałem zamki, siłowniki a fronty polakierowałem. Płytę wiórową-meblową 10mm kupuję po 10 zł/szt. o wym 2.50mx2m. Jest to podkład na palecie płyty meblowej. Moim zdaniem, jak bym miał wykonać dziś meble w takiej technologi co oryginał, to by mnie kosztowały bardzo drogo. Oryginały to laminat na szkielecie, a sklejka lakierowana i laminowana (tak jest u mnie). A poza tym to czas na wykonanie, czas na skompletowanie materiału i osprzętu, no i miejsce gdzie to wszystko robić. A gdzie tu jeszcze dom, rodzina, przyjaciele, znajomi i wędkowanie. Wolałem szybko reanimować stare. Cieszy mnie to co mam. Zrobiłem szybko i leżałem na słońcu pijąc zimne piwko. Roczny remont mnie nie interesuje, a i tak ta przyczepa mnie przeżyje. Coś trzeba sobie zostawić "na zaś". Chłop postawił dom, powiedział skończone i umarł. Ja tam wolę coś stale ulepszać i modernizować. Zresztą, ja rakiety z niej nie zrobię. Płyta meblowa-wiórowa dziś, to ne ta co kiedyś. Wkręta się wkręca raz i dość. Przekręcisz i amen, każde następne wkręcenie i wykręcenie tylko osłabia płytę i po kilku takich zabiegach musisz szukać nowego miejsca na zawias czy siłownik. Nie ma to jak drewniana ramka.
Pozdrawiam.
 Nie wiem, czy jest np środa, czy czwartek
 Nie wiem, czy jest np środa, czy czwartek  
  Czas jest, chęci są a koszty żadne praktycznie, biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny np gotowca a jakość też ma wiele do życzenia.
 Czas jest, chęci są a koszty żadne praktycznie, biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny np gotowca a jakość też ma wiele do życzenia. 

GrzegorzBruta pisze:Znam uczucie braku czasu. Myślałem, że jak będę na emeryturze, to będzie go o wiele więcej. Błędne myślenie. Więcej zrobiłem jak pracowałem zawodowo niż teraz.

+ Ford Transit 85T260
 + Ford Transit 85T260

Nawet nie drgnie
 Nawet nie drgnie  
  Zdjęć po czasie już nie wstawiam, bo odczyty takie same jak wczesniej.
 Zdjęć po czasie już nie wstawiam, bo odczyty takie same jak wczesniej.Zielony pisze:Święta idą, wolne będzie, to nadrobię czytanie całego tematu - ile treści tu naprodukowaliście!
 Świąt zabraknie
 Świąt zabraknie 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości