butla gazowa
butla gazowa
Witam Wszystkich Serdecznie - nie mam teraz dostepu do przyczepy (stoi poza wrocławiem) a chciałbym w tym tygodniu kupic butle gazowa i sprawdzic działanie kuchenki( zaznacze ze nigdy nie była używana -zobaczymy co bedzie) to czy moge zainwestowac w jedna duza butle 11kg ( czy wejdzie -mam taki sciety kufer), a jak nie to czy jedna 5kg . wystarczy mi na 2 tygodnie przy srednim użytkowaniu . Zgóry wielkie dzieki 

Re: butla gazowa
Jeżeli będziesz użytkował gaz do gotowania, to zużycie gazu jest około 1,5 kg tygodniowo.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
seb, butla 11 kg. wystarcza na 3 miesiące gotowania dla całej rodziny.
5 kg. to lepsze rozwiązanie.ja używam 3 butle po 3 kg.mam tą możliwość że jedna jest na stałe podłączona pod palnik w przyczepie[awaryjny]druga pod kuchenkę przenośną a trzecia pod grila gazowego lub oświetlenie.
jeśli jedna odmówi posłuszeństwa montuję następną a ta do ładowania itd.
5 kg. to lepsze rozwiązanie.ja używam 3 butle po 3 kg.mam tą możliwość że jedna jest na stałe podłączona pod palnik w przyczepie[awaryjny]druga pod kuchenkę przenośną a trzecia pod grila gazowego lub oświetlenie.
jeśli jedna odmówi posłuszeństwa montuję następną a ta do ładowania itd.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
kotek pisze:Jeżeli będziesz użytkował gaz do gotowania, to zużycie gazu jest około 1,5 kg tygodniowo.
Kotku - ale to chyba pełnego wyżywienia dla całej rodziny

Mam butlę 3kg (ta mała podwyższona)
na sporadyczne gotowanie, używamy jej już trzeci rok

wodę gotujemy elektrycznie
IMO dwie butle 3kg to zupełnie wystarczający zapas - zawsze można podjechać i napełnić
a po co zajmować miejsce i wozić balast - w postaci butli 11kg ?
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Dokładnie, wystarczą Ci mniejsze butle. Ja do swojej budki mam 11kg, ale używam i lodówki na gaz, gotujemy i się podgrzewamy w razie potrzeby. I taka butla wystarcza mi prawie na cały sezon (czyli jakieś 3 tygodnie intensywnego używania).
no i kupiłem butle 5 kg w castoramie i sprzedawca powiedział ze do tej butli zielonej (wyjscie z gwintem jest skierowane do gory) nie potrzeba reduktora ( nie zadziała)a wtej starej czerwonej ( wyjście jest z boku) reduktor jest.Mówł prawde czy nabijał sie z osoby pierwszy raz kupujacej butle gazowa
nie znam sie wiec pytam

Raczej myślę , że sam nie wie ,że reduktory są potrzebne.Nie potrzeba reduktora jedynie do nakręcanych
tzw.palników pojedyńczych lub podwójnych inaczej kuchenek bezpośrednio na butle .Wszędzie indziej
są potrzebne reduktory.Pozdrawiam.
tzw.palników pojedyńczych lub podwójnych inaczej kuchenek bezpośrednio na butle .Wszędzie indziej
są potrzebne reduktory.Pozdrawiam.
Podłączając do instalacji przyczepy musi być reduktor, bo ani kuchenka, jak również lodówka muszą być podłączone poprzez reduktor.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Witam Wszystkich
Wczoraj zamontowałem butle ,na nia reduktor i sprawdzenie. Kuchenka zadziałała dopiero po kilku razach(od nowosci nie uzywana) ale lodowki nie udało mi sie uruchomic .Przytszymuje przycisk przez 30 sec, naciskam iskrownik- łuk sie pojawia , śmierdzi gazem i nic. Ale wode zagotuje a to już cos