Ciekawe projekty i modyfikacje wynalezione w sieci

Ciekawostki dotyczące karawaningu i Niewiadówek
Awatar użytkownika
Murano
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Ciekawe projekty i modyfikacje wynalezione w sieci

Postautor: Murano » niedziela, 2 mar 2025, 07:02

reflexes pisze:
oko pisze:Przyczepki namiotowe chyba przechodzą renesans. W 2023r, na targach NEC w Birmingham firma Campmaster zaprezentowała nowe przyczepy namiotowe serii Air.Zrzut ekranu (33).pngCampmaster Air 1000LX IMG2.jpg

Ceny od 4750 do 5750 funtów.

Powiem szczerze, że nie rozumiem fascynacji takim wynalazkiem. Ma najwieksze ograniczenia przyczepy czyli ograniczenie prędkości na trasie. Wszystkie wady namiotu czyli upierdliwe rozkladanie i składanie, temperatura w środku jak na zewnatrz, brak "dzwiękoszczelności" itp.itd. i to za 6 tysi funtów. Zdecydowanie wolałbym kupić busa czy od biedy jakieś większe kombi, duży namiot z Decathlonu i nie marnować czasu na przeloty z prędkością 70km/h ;)

Ty i parę osób tutaj to wiesz.... Ale przypadkowa para z ratlerkiem w sweterku na targach już może nie koniecznie :mrgreen: .

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » niedziela, 2 mar 2025, 08:57

Ja to nawet kiedyś widziałem w praktyce. Lata temu w Kazimierzu mieliśmy za sąsiadów Holendrów w namiotówce. Fakt. Była chyba ze 6 razy wieksza niż nasza ówczesna Niewiadówka, ale widziałem jak sie składają. Przedsionek od eNki to przy tym pryszcz. No ale teraz są dmuchane to może szybciej to działa.

Awatar użytkownika
oko
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: oko » niedziela, 2 mar 2025, 10:05

Słuchajcie, jest klient - jest produkt.
reflexes pisze:Lata temu w Kazimierzu mieliśmy za sąsiadów Holendrów w namiotówce.

Ciekawe. Kiedyś na "Relaxie" w Zdworzu też staliśmy koło Holendrów z namiotówką. Czyżby były tam aż tak popularne?
OCZY :shock: Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".

kilometry/nocki w n126e
12311/93

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 3 mar 2025, 07:07

oko pisze:Słuchajcie, jest klient - jest produkt.

Oczywiście, nikt tego nie produkuje dla sportu. Może w cieplejszym, stabilniejszym klimacie patrzyłbym na to bardziej przychylnym okiem. U nas do mnie nie przemawia.
oko pisze:Czyżby były tam aż tak popularne?

Tak mi się kiedyś obiło o uszy, ale nie znam przyczyn. W sumie jedyną tego zaletą to jest ilość potrzebnego do przechowywania miejsca.

Wróć do „Ciekawostki”