Warto prenumerować, bo np:
https://polskicaravaning.pl/artykuly/to ... sletter=95
Polski Caravaning
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Re: Polski Caravaning
Mam taką fajną książkę w której opisana jest historia pana który skonstruował tą białą, rozkładaną przyczepkę do Warszawy, na tamte czasy coś pięknego, gościu pewnie był królem na kempingach

Fiacior75 pisze:Mam taką fajną książkę w której opisana jest historia pana który skonstruował tą białą, rozkładaną przyczepkę do Warszawy
Kiedyś pokazywali tę przyczepę i właściciela w TVN Turbo, w "Legendach PRL-u". Niesamowita budka a Warszawę która to cudo holowała przerabiał z sedana na kombi

- krzysztof_cw
- Moderator
- Kontaktowanie:
RAFALSKI pisze:Fiacior75 pisze:Mam taką fajną książkę w której opisana jest historia pana który skonstruował tą białą, rozkładaną przyczepkę do Warszawy
Kiedyś pokazywali tę przyczepę i właściciela w TVN Turbo, w "Legendach PRL-u". Niesamowita budka a Warszawę która to cudo holowała przerabiał z sedana na kombiWłaściciel to drugi Adam Słodowy
Byli też z kamerą u niego w mieszkaniu gdzie pokazał jak zapala kuchenkę gazową... pokręcając nogą wbudowany w nią iskrownik z (jeśli dobrze pamiętam) samolotu Junkers z II W.Ś.
Też widziałem, z tego co pamiętam to w Polsce nie można było kupić Warszawy Kombi, ale były dostępne do niej części. Gościu więc kupił wszystkie klamoty i sam przerobił

Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK