Strona 1 z 1

Blat kuchenny

: piątek, 20 kwie 2018, 12:06
autor: Florida_blue
Miałam okazję pooglądać Wasze dzieła, ale wtedy jazdę moja wyobraźnia nie sięgała tak daleko jak kwestia.... Blatu kuchennego :) jakoś tak mi się wydawało że będzie blat i już, a tu przecież trzeba zwracać uwagę na masę.... Wykorzystanie oryginalnego nie wchodzi w rachubę. Z czego robiliście blaty u siebie? Sklejka?
Docelowo chciałabym, żeby to był biały, więc dojdzie jeszcze kwestia pomalowania czymś odpornym na ścieranie i ewentualne uszkodzenia

Re: Blat kuchenny

: piątek, 20 kwie 2018, 18:26
autor: misha22
Blat moze byc i kuchenny- mozna go wyfrezowac (od spodu) i zdjac z niego 75 % masy pozostawiajac wydmuszke. tylko kjotletow schabowych wtedy nie mozna za ostro tluc...
A drugi sposob to b. twarde drewno egzotyczne, zaolejowane i wtedy grubosc wystarczajaca to 10mm

Re: Blat kuchenny

: sobota, 21 kwie 2018, 22:36
autor: Florida_blue
Nie planuję tam tłuc kotletów - mogę na zewnątrz ;) ale chciałabym, żeby się nie scieralo I ładnie wyglądało