Jaka truma
Re: Jaka truma
trzeba brać od razu cena dobra to klikać i tyle . A już myślałem że pomogę w montażu .
Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .
http://allegro.pl/carver-trumatic-1800- ... 27146.html
Pomoc w montażu się przyda! Czas dostawy z UK - 30 dni!
Już myślałem, że ktoś w bambuko chce mnie zrobić ale właśnie odebrałem!
Klajster Miasto i Kraj
- pawlo fiona n126e
- Fanklubowicz
mr_dywan pisze:http://allegro.pl/carver-trumatic-1800-piecyk-gaz-ogrzewanie-kemping-i5045427146.html
Mam identyczne.
Na zdjęciach nie widzę tylnej obudowy aluminiowej,jak stan przewodów gazowych poniżej linii podłogi ?
Obudowę mam ale nie za bardzo uśmiecha mi się ją montować w fabrycznej formie bo... obleśna jest. Myślę, żeby ją przyciąć na wymiar tak aby była na styk z tylną ścianą. Na przewodach rdza jest ale tylko powierzchowna więc myślę, że jest ok.
Jak masz jakieś fotki po montażu to wrzucaj. Chętnie podpatrzę!
Klajster Miasto i Kraj
- pawlo fiona n126e
- Fanklubowicz
mr_dywan pisze:Obudowę mam ale nie za bardzo uśmiecha mi się ją montować w fabrycznej formie bo... obleśna jest. Myślę, żeby ją przyciąć na wymiar tak aby była na styk z tylną ścianą. Na przewodach rdza jest ale tylko powierzchowna więc myślę, że jest ok.
Jaką masz przyczepę?
Jeżeli N126e to zobacz jak masz listwy na podłodze. Te gęściejsze jak w starszych modelach,czy te rzadsze jak występują w tych nowszych.Jeżeli rzadsze to montując zaworem regulacyjnym w stronę dużego łóżka wstrzelisz się dokładnie między te listwy
Ja u siebie robiłem nowe meble więc mój montaż na niewiele Ci się chyba zda.Ale to proste dziura standardowa wkrętami od góry,gorzej z podłączeniem gazowym masz kilka możliwości...
Moja przyczepa to 126es z 1985 roku. Nie wiem czy to starsza czy nowsza.
Wykorzystałeś tylną obudowę w fabrycznej formie, czy coś przerabiałeś?
Wykorzystałeś tylną obudowę w fabrycznej formie, czy coś przerabiałeś?
Klajster Miasto i Kraj
...patrzyłeś? ....mój montaż Carvera 1800 w N126es 1985rok
wnętrze mam troszkę przerobione ale w obrębie montażu ogrzewania jest jak w oryginale
viewtopic.php?f=31&t=3952&p=57330&hilit=ogrzewanie#p57322
mało fotek ale widać najważniejsze szczegóły

wnętrze mam troszkę przerobione ale w obrębie montażu ogrzewania jest jak w oryginale
viewtopic.php?f=31&t=3952&p=57330&hilit=ogrzewanie#p57322
mało fotek ale widać najważniejsze szczegóły
To napisałem ja, dworek 

- pawlo fiona n126e
- Fanklubowicz
Wzoruj się na Dworka przyczepie,u mnie będzie zupełnie inaczej. Ogrzewanie zamontowałem w oryginale,tylną osłonę również.Szafa u mnie przesunięta i płytsza.
Powiedzcie mi czy każda truma ma zamkniętą komorę spalania? Nawet te z dolnym wyrzutem bez komina ? Rozumiem, że pobiera powietrze z pola i spaliny wyrzuca na pole? Nie widać nigdzie płomyka ? Może głupie pytania ale nigdy nie widziałem takiego piecyka 

Tak jest i inaczej się nie da. Płomyk widać tylko przez małe okienko rewizyjne ale za szybką. Proces spalania nie ma kontaktu z atmosferą w przyczepie.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
reflexes pisze:Tak jest i inaczej się nie da. Płomyk widać tylko przez małe okienko rewizyjne ale za szybką. Proces spalania nie ma kontaktu z atmosferą w przyczepie.
Warto przy montażu wymienić uszczelki. Dwie od tych szybek co Reflexes napisał i jeden oring przy wylocie spalin. Nie wiem tylko czy on jest też w Curverach angielskich czy tylko w Trumach z wylotem do góry.
lewar pisze:... Nie wiem tylko czy on jest też w Curverach angielskich ...
... jest też

To napisałem ja, dworek