Romlas pisze:Interesujący ten piecyk, ale co z wilgocią? Nigdy czegoś nawet podobnego nie używałem ale w pomieszczeniach tak grzanych zawsze jest taki specyficzny klimat.
Ja to bym kupił nowy piec Trumy z nawiewem i bym miał spokój

Romlas pisze:Interesujący ten piecyk, ale co z wilgocią? Nigdy czegoś nawet podobnego nie używałem ale w pomieszczeniach tak grzanych zawsze jest taki specyficzny klimat.
GrzegorzBruta pisze:nowy piec Trumy z nawiewem i bym miał spokój
TomekMal pisze:Jeśli chodzi o niezawodność Trumy, to powiem że piecyk, do którego dorobiłem sterowanie, to co najmniej dwudziestoletni Carver, kupiony za ok. 400 zł. W tym roku przepaliły się już zupełnie wolframowe siateczki na palnikach, dokupiłem je u p. Andrzeja właśnie, wymieniłem i grzejnik hula jak nowy, równiutko i cichutko.
zyga49 pisze:to nie jest tak,że nie ogrzeje przedsionka -trumavent 12v czy 230v ogrzeje super przedsionek,są specjalne trójniki f-my Truma z kratką wywiewną /zamykana.otwierana/ właśnie przystosowane do przedsionków.
zyga49 pisze:Dodam do wypowiedzi Tomka,że płomień powinien być niebieski -jak się przepalaja siatki robi się czerwony/niedobrze/.Przy okazji zastanawiam sie nad kupnem takiego czujnika jest na 230/12v co o tym sadzicie -nada się? link; http://allegro.pl/mtg-3000h-czujnik-gaz ... 54977.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość