Ogrzewanie Trumatic w N 126
Ogrzewanie Trumatic w N 126
Witam kolegów, chciałem przedstawić pomysł zamontowania ogrzewania Truma w N 126. Sam zastanawiałem się jak i gdzie i jak zamontować to ogrzewanie. Pomysł przyszedł po weryfikacji potrzebnego miejsca. Zamontowałem ogrzewanie w przedniej większej szafce, z małymi poprawkami pasuje idealnie i jest jeszcze miejsce na zrobienie półki nad Trumą. Sami zobaczcie i oceńcie jak to wygląda. Może się komuś spodoba, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
Re: Ogrzewanie Trumatic w N 126
Jak rozwiązałeś komin ze spalinami ?
A gdzie pójdzie lodówka?
A gdzie pójdzie lodówka?
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
lodówka obok
komin pewnie w wersji na dół

komin pewnie w wersji na dół
Tak jest to ogrzewanie z odprowadzeniem spalin do dołu. Nie powiem Wam teraz jaki to model bo nie pamiętam ale nie jest to Truma SL 3002 tylko mniejszy model od w/w Trumy jest tylko obudowa z osłoną aluminiową z tyłu. W każdym razie wszystko pasuje czyli pokrętło oraz iskrownik.
Jeśli chodzi o lodówkę to nie planuje montażu w mojej przyczepie.
Jeśli chodzi o lodówkę to nie planuje montażu w mojej przyczepie.
W sumie na logikę spaliny nie będą leciały tak bardzo w potencjalny przedsionek, a na drugą stronę. Żal trochę sporej powierzchni szafki, no chyba, że jest tak jakiś inny, bardziej ograniczony dostęp (ale jest).
Zadałem pytanie w moim wątku ale nie doczekałem odpowiedzi
Założyłem nową rurę spalin i nowe uszczelnienie,jednak ręką mogę rurą lekko poruszać na boki.Czy to normalne? Czy rura powinna być na sztywno z piecykiem?

Założyłem nową rurę spalin i nowe uszczelnienie,jednak ręką mogę rurą lekko poruszać na boki.Czy to normalne? Czy rura powinna być na sztywno z piecykiem?
N126n
Remont eNki
Remont eNki